Det er jo villfarelse og fantasi å tro at et sykehus blir bygd i tyttebærlyngen i Drevja

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSkal begynne med det første. Statistikk er noe jeg ikke har greie på. Men at det pendler nesten to tusen personer fra Rana til andre kommuner på Helgeland, eller andre kommuner i Nordland for den saks skyld, det tror jeg ingenting på. At det kanskje er ca. 500–1000 kan jeg kanskje gå med på.

Angående pendling til jobb på et sykehus plassert i midten, det er jo det de vil unngå. Derfor er et nytt akuttsykehus anbefalt bygd i Rana. Aller helst burde det være to sykehus. Ett i Sandnessjøen og ett på Mo. Det største i Rana og det minste i Sandnessjøen. Og nå kommer flyplassen etter hvert, og da kommer det nye sykehuset også. Det er jeg hundre prosent sikker på.

Igjen må jeg gjenta det jeg har sagt tidligere: Når man ser og hører at sykehuset i Nord-Sverige bruker 300 millioner på vikarer på grunn av at de ikke får folk til å jobbe der, mye på grunn av at det ligger for langt unna Luleå som er nærmeste storby. Den feilen blir ikke gjort på Helgeland. Derfor blir det slik ressursgruppa konkluderte og anbefalte.

Når de får det til i Finnmark, så går det også an på Helgeland. Da med to sykehus og to distriktsmedisinske sentre. Det er jo villfarelse og fantasi å tro at et sykehus blir bygd i tyttebærlyngen i Drevja.

Vidar Arnstein Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags