Det lyder hult om inngangsvilkåret for å diskutere saken handler om at det viktigste nå er at sykehuset ikke blir liggende i Rana

Jon-Erik Graven tidligere kommunestyrerepresentant for Hemnes Høyre.

Jon-Erik Graven tidligere kommunestyrerepresentant for Hemnes Høyre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke den Sør-Helgelandske treenighet, tro, håp og synsing som ligger til grunn for ressursgruppens uttalelser, det er fakta, skriver Jon-Erik Graven.

DEL

LeserbrevKommentar til Lederen i Rana Blad, 04.12.18
 

Det er svært mye som treffer svært godt i denne lederen, og det er nok mange som har godt av å lese den. Det sagt: Jeg vil uansett benytte anledningen til å gratulere hele Helgeland med dagen! For dette er en kollektiv seier.

Ressursgruppens uttalelse i går har det til felles med flyplass-saken at det er de faglige forutsetningene som legges til grunn for den kommende etableringen. Det handler egentlig ikke så mye om politikk. Det er ikke den Sør-Helgelandske treenighet, tro, håp og synsing som ligger til grunn for ressursgruppens uttalelser, det er fakta.

Og nettopp det, er vel det som er så frustrerende for enkelte. Særlig sør og vest om Mordor, bedre kjent som Korgfjellet. Der har man vært vant til at politisk spill, trusler om endret forbruksmønster, kjøttvektspolitiske allianser og det som verre er, skal lede til et resultat som først og fremst er motivert av lokalpatriotisk tankegang. Hva man forklèr tankegangen som er jo enn annen sak.

Man kan jo snakke om og på vegne av "fellesskapet", "hele Helgeland" og "grasrota" så mye man vil, men om man, rent hypotetisk, samtidig har markedsført seg som Helgelands største egoist i ord og handling gjennom år, så faller gjerne slik retorikk på stengrunn.

Enda mer hult lyder det, om inngangsvilkåret for i det hele tatt å diskutere saken handler om at "det viktigste nå er at sykehuset ikke blir liggende i Rana". Slike aktører har ingen tillit hos meg. Og det hjelper heller ikke saken deres at de og deres klakører ikler seg titler som "samfunnsutvikler" eller snakker om "de mindre reflekterte" og lignende. Jeg får ikke **mer** respekt for svadaen som produseres i rikt monn på bakgrunn av denne formen for fjollete selvtitulering.

Rana er og blir den industrielle motoren på Helgeland. Rana huser Norges største industripark. Premisset kommer ikke til å endre seg i negativ retning i overskuelig fremtid. Det skal hele Helgeland være glad for. Det er helt riktig som Geir Waage tidligere har sagt: Man ser ikke for seg at den største byen på Helgeland skal være foruten sykehus. Det er heller ingen spesielt kontroversiell uttalelse.

Nå er den uttalelsen stadfestet og faglig forankret i ressursgruppens uttalelse. Det gir et veldig godt faktagrunnlag som vil sørge for høyest mulig faglig kvalitet i det sykehuset som kommer til å være grunnsteinen i morgendagens Helgeland.

Jon-Erik Graven

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags