Når Nordlandssykehuset har en ambulanseplan som er åpen og etterprøvbar, så kan Helgelandssykehuset også ha det

Styret i Helgelandssykehuset.

Styret i Helgelandssykehuset. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Nå ser det ut som kontroversene skal løses med samtaler på direktørnivå, men det holder ikke! Det er styret som har sviktet og da må saka legges på styrets bord, skriver Trond Ørjan Møllersen.

DEL

Leserbrev Det ser ut som ambulanseplanen for Helgelandssykehuset bygger på usikre tall for transporttid. Når spørsmålet kommer opp viser det seg at planen delvis bygger på skjønn som igjen står på taushetsbelagte pasientopplysninger. Dette står i skarp kontrast til ambulanseplanen for Nordlandssykehuset som bygger på objektive og etterprøvbare data.

Planen er utarbeidet på direktørens ansvar og vedtatt av styret både i Helgelandssykehuset og Helse nord. Slik er ansvarslinja, og det er derfor styrene som har sviktet. Styrene har vedtatt en ambulanseplan som ville krevd lukka dører hvis styrene krevde innsyn i grunnlaget.

Når Nordlandssykehuset har en ambulanseplan som er åpen og etterprøvbar, så kan Helgelandssykehuset også ha det. Og det skulle vært et krav fra styret til direktør. Nå ser det ut som kontroversene skal løses med samtaler på direktørnivå, men det holder ikke! Det er styret som har sviktet og da må saka legges på styrets bord.

Trond Ørjan Møllersen

Mo i Rana

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken