Om jeg får kreft igjen - send meg til de som kan behandlinga best. Ikke det nærmeste, men det beste sykehuset

Av

Ingen veit om det er tilfeldighetene eller andre forhold som har skylda for at for mange ikke har overlevd etter kreftkirurgi i Sandnessjøen. At Helgelandssykehuset er føre var og tar grep angående kreftkirurgi i Sandnessjøen er det eneste riktige, så får tida vise hva som er den riktige medisinen der, skriver kreftoverlever Svein Arne Brygfjeld.

DEL

LeserbrevJeg er en overlever etter å ha hatt kreft. Antakelig er jeg en overlever fordi jeg har fått den beste behandlinga som var å få når jeg var sjuk. Med erfaringa som kreftoverlever som klangbunn hører jeg politikere med talerstoler i kommunestyrer, leger med egeninteresse i saken og en professor med utsikt mot Træna heve sin stemme der de rasler med sablene mot ledelsen i Helgelandssykehuset. Ingen av dem tar parti med pasienten, ingen synes å ønske at flest mulig av de som blir behandlet for kreft skal overleve. De lager heller en lokaliseringsdebatt av alt og alle. Som overlever kjenner jeg på raseriet i meg.

Ingen veit om det er tilfeldighetene eller andre forhold som har skylda for at for mange ikke har overlevd etter kreftkirurgi i Sandnessjøen. At Helgelandssykehuset er føre var og tar grep angående kreftkirurgi i Sandnessjøen er det eneste riktige, så får tida vise hva som er den riktige medisinen der. Vi har en spesialisthelsetjeneste i verdensklasse. De bør kunne finne ei plausibel forklaring på statistikken, ei forklaring som kan gi oss som havner balanserende på kanten av livet den tryggheita vi trenger.

Og for egen del vil jeg bare si at om jeg får kreft igjen - send meg til de som kan behandlinga best. Send meg til de som har mengdetrening og både formal- og realkompetanse. Ikke det nærmeste, men det beste sykehuset. Det er mange nok av oss som dør, og mange nok som har følgeskader som preger oss resten av livet.

Politikere, leger og professorer: Skjerp dere.

Svein Arne Brygfjeld
Kreftoverlever

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags