Hvorfor er det slik at barn og unge i dag opplever å møte en stengt dør når de trenger hjelp mest?

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Rana SU om helsesøstertilbudet: Vi blir ikke syke bare på tirsdager, og vi har behov for å prate med noen på andre dager enn torsdager også.

DEL

Leserbrev Vi blir ikke syke bare på tirsdager, og vi har behov for å prate med noen på andre dager enn torsdager også. Så hvorfor er det slik at barn og unge i dag opplever å møte en stengt dør når de trenger hjelp mest? Hvorfor blir ikke helsesøstertilbudet i skolen prioritert i stor nok grad til at vi unge har noen å gå til hver eneste dag, hver eneste gang vi har behov for det?

Helsesøstertilbudet i ungdomskolen er tragisk. Uker uten noen helsesøster og når hun/han er der så er det kun for en kort stund før den neste skolen trenger den samme helsesøsteren.

Ungdommer i alderen 13-19 år er de mest påvirkelige. De er i en fase hvor deres selvtillit og identitet formes. Mange har spørsmål om seg selv og det rundt en, og foreldre og venner er ikke alltid de man vil snakke med. En helsesøster kan gi svar på disse spørsmålene. Hvis hun/han er der naturligvis.

Slik er det også på videregående, en lukket dør med et telefonnummer på er det som møter elevene i de fleste tilfeller. For en person kan jo ikke være på tre skoler samtidig. Dette gir et ungdom inntrykk av at deres behov ikke blir tatt på alvor og etterhvert gir de fleste opp.

Hvorfor blir ikke helsesøstertilbudet i skolen prioritert i stor nok grad til at vi unge har noen å gå til hver eneste dag, hver eneste gang vi har behov for det?

Et annet problem med det mangelfulle helsesøstertilbudet er også at mange helsesøstre opplever at de ikke får gjort jobben sin ordentlig. De føler ofte at de ikke får brukt nok tid per elev enten på grunn av økt pågang blant elever eller at obligatoriske opplegg som vaksinasjon tar opp store deler av tiden de er tilgjengelig for elevene.

Gjør noe med helsesøstertilbudet. La ungdom ha en person som de føler de kan snakke med.

Olga Naumovich og Håvard Rokkan

Leder og nestleder i Rana Sosialistisk Ungdom

Ung? Har du skrivekløe eller sterke meninger? Send inn ditt bidrag her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken