Valget i Hemnes Ap: Det er ikke noen som er feilfri, men å skylde på dårlig møteledelse og partisekretærene må være et bomskudd

Tor-Arne Strøm

Tor-Arne Strøm Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Møteleder Tor-Arne Strøm tar for seg noe av kritikken mot nominasjonsmøtet i Hemnes Ap.

DEL

LeserbrevOverskrift fra Bernt Heimland som følger: Det blir nok tidens dårligste kommunevalg uten ordfører fra Hemnes AP. Det blir også å komme masse utmeldinger i partiet i etterkant.

Jeg ønsker bare å kommentere noe av det du skriver og ikke minst som møteleder og å avklare en par ting. Du skriver bl.a at andre valgomgang burde aldri vært godkjent. Videre forutsetter du at av møteledelsen og valgobservatører fra Nordland AP, var det partisekretærene våre gjorde en dårlig jobb. Videre oppfatter jeg deg slik at det som hadde vært rett er at det må ha blitt nyvalg av ordførerkandidat i Hemnes AP.

Det som er viktig å ha klart for seg så var undertegnede forespurt å være møteleder på dette møtet også vært på et tidligere årsmøte.

Nå kommer vi til det sentrale temaet på møtet. Du og andre mener vel virkelig ikke at jeg som møteleder og partisekretærene skulle overprøve partiets vedtekter/ retningslinjer? Og hvis du leser boken Tilitsmannen med Einar Gerhardsen står det veldig avklarende, og for at en skulle kvalitetssikre dette, hadde vi kontakt med Yongstorget og da er det helt klart at ved stemmelikhet skal det kjøres en ny runde med votering og ved stemmelikhet på nytt skal det foretaes loddtrekning.

Det som ble gjort etter første runde var at jeg som møteleder avventet klarsignal på å sette igang ei ny skriftlig votering som det ble bedt om begge gangene.

Det er ikke noen som er feilfri, men å skylde på dårlig møteledelse og partisekretærene for en dårlig jobb må være et bomskudd. Da må du kanskje finne andre ting og rette den kritikken mot. Vi fulgte de retningslinjene vi fikk og ikke annet, men vi lever godt med kritikken, men hadde bare behov for noen avklaringer.

Så helt til slutt når vi nå går inn i et nyttår og med Kongens nyttårstale som bakteppe kanskje skal vise mer raushet ovenfor hverandre og legge bak oss det som har skjedd og akspetere at noen har forlatt partiet og trukket seg fra lista.

Jeg synes at Kjell-Idar Juvik kom med ei sterk oppfordring om å komme seg videre. Jeg håper at de som har meldt seg inn blir stående som medlem i partiet, fordi med så mange medlemmer får dere en utrolig innflytelse i Nordland Arbeiderparti.

Vil tilslutt ønske alle sammen et godt nyttår .

Med kameratslig hilsen tidligere politiker, no  ansatt i Fellesforbundet, Tor-Arne Strøm

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags