Et hjerte som banker for hele Hemnes kommune

Av
DEL

Leserbrev«Med hjertet i Bleikvasslia».

I fjor sommer skjedde det, jeg og min samboer bestemte oss for å kjøpe hus i Gruva-byen i Bleikvasslia. Her er vi så heldige at vi kan nyte naturen rett utenfor vår egen inngangsdør.

Her er det masse merkede turstier, fiskevann uansett hvor du snur deg og en fantastisk lokal dugnadsånd som er med på å ta vare på lokal kultur og legge til rette for et rikt bygdeliv.

Dette er saker vi nyter godt av og ville ikke vært foruten.

Bleikvasslia var en god mulighet for oss som ville etablere oss i boligmarkedet. Det er jo ingen hemmelighet at boligpriser i distriktene er gunstigere for nyetablerte. Derfor synes jeg det er veldig synd at det er større andel av utflytting fra kommunen enn innflytting. Hvorfor ønsker ikke ungdommene å komme tilbake til bygda etter endt utdanning?

Vi må gjøre oss til en mer attraktiv kommune - der folk vil jobbe og bo!

Jeg mener at her må kommunen og vi som lokale politikere vise mot og ta debatten. Arbeidsplasser og sysselsetting er mest sannsynlig det som stopper ungdommene fra å flytte tilbake. Hvilke arbeidsplasser skal til for å stimulere og legge til rette for økt tilflytting?

Hemnes Venstre vil alltid være partiet for små og mellomstore bedrifter. Vi ønsker å stimulere til nyetableringer og gründervirksomhet i vår kommune. Dette må vi arbeide for slik at vi framstår som attraktive for ungdommer og utflyttere som vil returnere og bidra til at lokalsamfunnet utvikler seg. Det er også viktig for å kunne gi et godt tilbud til våre innbyggere, i alle deler av kommunen!

Hemnes er én kommune. Det politiske klimaet er for tiden ikke en positiv sak for kommunen. Splittelse i partiene og partifellers krangling, kun skilt av bygdegrenser er ikke det som løfter kommunen framover.

Med lokallaget i Hemnes Venstre som viktige støttespillere vil jeg gjerne inn i Hemnes politiske sentrum og spille på lag med lokalsamfunnet.

Fra smul sjø til evig snø, på lag med framtida.

Hemnes Venstre tør, gjør du?

Petter M Yksnøy

1. Kandidat Hemnes Venstre

Bleikvasslia

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags