Noen lister og partier forteller at de vil frede enkelte strukturer. Men de sier lite om hvilke andre strukturer de vil spare inn på

Av
DEL

LeserbrevNå nærmer det seg valg igjen og i Hemnes har vi intet mindre enn ti lister som vil det beste for kommunen vår. Hvordan skal vi greie å skille mellom disse listene for å ta et valg?

Noen reklamerer for en fortsatt stø kurs. Da er det viktig for velgerne å finne ut om det har vært en stø kurs i Hemnes den siste perioden. Og hva har denne stødige kursen bestått i? Hvordan har kommunen utviklet seg gjennom denne stødige kursen?

Hemnes Kommune er en rik kommune, men vi har altfor dyr drift. Vi har en kostbar struktur som vi i alle år har valgt å bruke pengene våre på fordi vi har hatt råd til det. I de siste seks år har flertallet i kommunestyret sågar saldert budsjettene med 100 millioner for å få dette til å gå opp. Erstatningen etter Terra er brukt til dette. Sørgelig nok er det også ca. 100 millioner vi nå må spare. 25 millioner i året i neste periode. Hvordan skal vi gjøre dette? Hva må vi forandre, hva må vi forsake? For noe MÅ vi gjøre!

Noen lister og partier forteller at de vil frede enkelte strukturer. Men de sier lite om hvilke andre strukturer de vil spare inn på. En liste er tydelig på i VG at de vil ta kuttene i Helse- og sosialsektoren. Et annet parti som har fredet strukturer sier at de må vente på statsbudsjettet før de kan si noe om hvordan Hemnes skal spare.

Å skaffe kommunen høyere inntekter er ikke gjort i en håndvending, men absolutt noe vi må tenke på. Å sitte i to år og vente på at Arbeiderpartiet vinner stortingsvalget og dermed sikrer bedre kommuneøkonomi, har vi ikke tid til.

Hvilke ordførerkandidater vil alle disse listene støtte? Dette er et sentralt spørsmål ingen vil svare på.

Jeg oppfordrer alle velgerne i Hemnes til å dra ut på standene på lørdag og spørre listene og partiene om hvor de har tenkt å spare, hvordan de har tenkt å spare, hvordan skaffe inntekter til kommunen og hvilken ordførerkandidat de kommer til å støtte. Hvordan kan Hemnes bestå som egen kommune?

Stø kurs er hentet fra båtspråket, jeg liker også å bruke ramsalte ligninger derfra. Jeg kan gjenbruke en setning fra et tidligere innlegg;

 «å sitte helt stille i en synkende båt og samtidig skal holde «stø kurs» er krevende og kan fort lede inn Ranfjorden.»

Det kan hende en ny kaptein og et nytt mannskap bør mønstre på?

Vi i Hemnes Arbeiderparti har ikke fredet noen deler av strukturene. Vi mener det er feil å frede deler av strukturene uten å samtidig komme med løsninger i de andre. Vi kan IKKE fortsette den satte kursen vi har hatt de siste år og det bør ALLE ta inn over seg.

Konkret:

Vi vil ha skoler i Hemnes med gode ressurser tilgjengelig. Nok lærere og nok støtteresurser både i timer og friminutter. Vi vil gi elevene skolemat og ha helsesykepleiere med åpningstider tilpasset elevenes behov ved skolene. Vi vil ha heltidsansatte og faste stilinger i kommunen, forskning viser at dette slår positivt ut på sykefravær. Vi vil at Hemnes Kommune skal gå foran som et eksempel på å ansette lærlinger. (Strukturendringer må ikke bare være negativt og kun brukes til sparing. En del av de frigjorte midlene må brukes på kvalitet, ansatte og positive ting i kommunen vår).

Hemnes Arbeiderparti var tidlig klar på å bygge ny felles barnehage på Markusmoen i Korgen. (Dette er nok den eneste store investeringen vi kan gjøre neste periode)

Vi vil gi tilskudd opptil 400 000 kr og gratis tomt til nyetablerer i Hemnes Kommune. (Her vil vi bruke av fond, positive tiltak som fort betaler seg. Fond skal brukes til vekst).

Hemnes Arbeiderparti er klar på at Hemnes Kommune skal være Hemnes Kommune også i fremtiden. Da bør de grep som er nødvendig gjøres! Når 100 millioner skal spares, MÅ upopulære avgjørelser tas..

Bruk stemmeretten din så er du også med på å bestemme i Hemnes.

Godt valg!

Sten-Oddvar Solhaug

6. kandidat Hemnes Arbeiderparti

40. Kandidat Nordland Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags