Vi krever en infrastruktur som gjør at folk kan leve livene sine der de bor selv om det er på små steder

Foto: Roger Marthinsen

Foto: Roger Marthinsen

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREVRødt mener forslagene til endring i hurtigbåt- og ferjekartet i Nordland gir negative følger for både personbefordring og transport av gods mellom stedene langs Nordlandskysten.

Vi vil styrke tilbudene, ikke bygge dem ned, for å bedre desentralisert arbeids- og tjenestetilbud. Vi mener derfor forslagene må komme i tillegg til, ikke som en erstatning av, eksisterende tilbud.

I Nordland fylke er mange innbyggere helt avhengig av et kollektivtilbud som fungerer. Vi krever en infrastruktur som gjør at folk kan leve livene sine det de bor selv om det er på små steder med få innbyggere.

Det må derfor være et tilfredsstillende ferje- og båtmateriell, kapasitet og rutedekning som møter behovene til de fastboende, pendlere, skoleelever, turister, næringsliv og utrykningsberedskap.

Det må også sikres et korrespondansetilbud og materiell som tåler det været Nordlandskysten iblant har å by på, og som er av slik forfatning at de ikke havarer til stadighet.

Et permanent og forutsigbart hurtigbåt- og fergetilbud er viktig for at innbyggerne ikke skal tvinges til å legge ned verdiskapning og flytte.

Det er vanskelig for bedrifter å gjøre investeringer og skape vekst når man ikke vet fra år til år om man har et fungerende rutetilbud. Det er også viktig for jobbpendlere og skoleelever som bor hjemme å ha et forutsigbart tilbud. Det handler om muligheten for fastboende å reise ut for å handle, benytte helsetjenester og reise videre med for eksempel fly uten fordyrende overnatting.

Vi i Rødt vil satse på lokalsamfunnene i hele Nordland, ikke bare i byene.

Karen-Beathe Olaussen

Rødt Bodø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags