- I dag tidlig kunne jeg ha tatt livet av deg eller skadet deg alvorlig

Illustrasjon.

Illustrasjon. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Elin Wullum ber syklister ta bedre hensyn når de ferdes i trafikken.

DEL

LESERBREVI dag tidlig kunne jeg ha tatt livet av deg eller skadet deg alvorlig. Om du hadde overlevd sammenstøtet med meg kunne du ha endt opp i rullestol. Jeg kunne vært nødt til å leve med å ha tatt livet av et annet menneske eller forårsaket alvorlig skade. Det ville vært en fattig trøst at det "egentlig ikke var min feil". 

Det er tillatt å sykle over gangfelt, men bilistene har ikke vikeplikt for deg

Elin Wullum

Du kom susende fra høyre og ut i gangfeltet i full fart, ikledd siste mote og en sykkelhjelm som kanskje kunne berget skallen din i et sammenstøt. Jeg kom kjørende i min blå Ford Focus. Jeg fant heldigvis bremsepedalen kjapt og hardt. Kaffekoppen velta og veska fløy i frontruta. Høyrehånda fant hornet og jeg så nok rimelig vill ut i blikket. Jeg var egentlig ikke sint, jeg var redd. Veldig redd. Sinne kom først etterpå. Du ble rimelig sur, i det du sykla videre sendte du meg et blikk som ikke var til å misforstå.

Det er tillatt å sykle over gangfelt, men bilistene har ikke vikeplikt for deg. For å oppnå samme rettigheter som gående, dvs. at bilene har vikeplikt og må stoppe for deg i gangfeltet, må du gå av sykkelen og trille den. 

Men som sagt; det ville hjulpet meg lite om jeg hadde tatt livet av deg. 

Jeg håper du kan hjelpe meg litt neste gang vi møtes. Gå av sykkelen eller sørg i det minste for at vi har blikkontakt og en felles forståelse for hva som skal skje videre. 

Jeg vil så nødig skade deg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags