Ingen, heller ikke Rana Blad, har dokumentert at det finnes et slikt kostnadsoverslag. Hvor har dere det fra?

Allikevel finansierer Høyre & co sine påplussinger på budsjettet med KF-bygg og outsourcing, spesielt på renhold, skriver Inge Myrvoll i dette innlegget.

Allikevel finansierer Høyre & co sine påplussinger på budsjettet med KF-bygg og outsourcing, spesielt på renhold, skriver Inge Myrvoll i dette innlegget. Foto:

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisa og alt innhold på nett

LESERBREVDe slipper unna gang på gang, opposisjonen i Rana kommunestyre, under Høyres ledelse. RB dyrker deres tallmagi.  På lederplass tirsdag 20 des. er det «de røde partiene med KrF på slep» som får gjennomgå, fordi de ikke vil etablere kommunalt foretak (KF-bygg) og outsource tjenester.

At RB på lederplass, forteller at det er gjort kostnadsoverslag på at det er 9 millioner å spare på å etablere KF-bygg, gjør ikke påstanden mer sann enn før. Ingen, heller ikke Rana Blad, har dokumentert at det finnes et slikt kostnadsoverslag. Hvor har dere det fra?

Allikevel finansierer Høyre & co sine påplussinger på budsjettet med KF-bygg og outsourcing, spesielt på renhold. RB trykker dem til sitt bryst.

Det finnes et kostnadsoverslag, basert på at dersom Rana kommune kvitta seg med bygningsmasse slik at de kom på gjennomsnittet av kommunegruppe 13, så er det penger å spare. Rana har 18.000 kvadratmeter mer enn snittet, sett i forhold til folketallet. 16.000 av de 18.000 kvadratmeterne merareal er skoleareal. 90% av merarealet.

Et KF kan ikke legge ned ei skole. Det kan bare kommunestyret gjøre. Å gjemme seg bak KF er ansvarsfraskrivelse.

Hver gang skolenedleggelse har vært tema har de partiene som ivrer for KF vært mot endringer i skolestrukturen, eller de har sørga for at kommunale skoler blir erstatta av private skoler. Slikt blir det ikke mindre areal av. Det er krystallklart at det vil være penger å spare på å bli kvitt så mye overskuddsareal. Penger spart både til vedlikehold og drift (oppvarming, renhold osv).

Med andre ord: Høyre, Senterpartiet, FrP og Venstre lager budsjetter med lekepenger, og slipper unna uten kritisk blikk fra RB. Hadde de foreslått ny skolestruktur fra nyttår og redusert skolearealet med f.eks. 10.000 kvadratmeter ville de kunne vist til inndekning.

For øvrig er jeg helt enig med lederskribenten i at vi sparte penger på å oursource revisjonen. Vi hadde vel landets dyreste revisjon tidligere, og derfor gikk vi også for å konkuranseutsette den. Også vi røde.

Inge Myrvoll

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags