Vår garanti er at alle som er kvalifisert til det skal få fullført sin yrkesfaglige utdanning

Her er lærlingene Gudrun Mathiesen og Tony Pedersen på Bakeriet AS i gang med baking. Fylkesordfører i Nordland, Sonja A. Steen, skriver i leserbrevet at Arbeiderpartiet vil garantere at alle som velger yrkesfag får fullføre utdanningen.

Her er lærlingene Gudrun Mathiesen og Tony Pedersen på Bakeriet AS i gang med baking. Fylkesordfører i Nordland, Sonja A. Steen, skriver i leserbrevet at Arbeiderpartiet vil garantere at alle som velger yrkesfag får fullføre utdanningen. Foto:

DEL

LeserbrevLæreplass til alle

Arbeiderpartiet har som mål at elevene i vårt fylke skal få læreplass. Vår garanti er at alle som er kvalifisert til det skal få fullført sin yrkesfaglige utdanning.

Nordland har landets nest største andel av yrkesfagelever. Vi har ca 3000 lærlinger hvert år. Det største enkeltårsaken til at elevene ikke får fullført sin utdanning er mangel på læreplass. Hvert år får unge mennesker avbrutt sin utdanning, fordi de ikke får seg læreplass. Vi kan ikke akseptere at vi utdanner ungdom til arbeidsledighet.

Læreplasser til ungdommene våre er et ansvar for- og et samarbeid mellom skole og arbeidsliv. Et samarbeid hvor elevene får teori i skole og praksis i arbeidslivet. Dette samarbeidet gir et godt grunnlag for å utdanne dyktige fagarbeidere.

Videregående opplæring har stor betydning for utviklingen av nordlandssamfunnet og den enkelte innbygger. Arbeidslivet trenger flere fagarbeidere og våre ungdommer trenger et arbeidsliv som stiller opp med læreplasser!

Støtt læreplassgarantien! Stem Arbeiderpartiet!

Sonja A. Steen,
Fylkesordfører i Nordland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags