Å løfte fram et prosjekt som storflyplassen er en stor jobb. Det ville ikke vært mulig uten framsynte politikere i alle partier

BESKJED: Kenneth Svendsen gir her klarsignal for ny flyplass på Helgeland. Foto: Øyvind Bratt

BESKJED: Kenneth Svendsen gir her klarsignal for ny flyplass på Helgeland. Foto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREVFor Rana Arbeiderparti er 24.mars 2017 en historisk dag. En gledens dag som vi har ventet så lenge på, og jobbet hardt for. I ti år har det vært jobbet med å få på plass en ny stor flyplass på Hauan, og det er mange som skal dele æren for det.

- Henrik har stått på

Henrik Johansen og Polarsirkelen Lufthavnutvikling har stått på gjennom alle disse årene og skal ha veldig mye av æren for den fantastiske beslutningen vi fikk i dag.

Det ble under pressekonferansen i fredag avklart at den lokale medfinansieringen hvor Rana kommune og næringslivet skal bidra med 300 millioner hver, er avgjørende for at flyplassen nå blir realisert.

Viktig politisk prioritering

Vi kan med andre ord prise oss lykkelig for at ikke motstanderne av dette i kommunestyret fikk flertall. Da hadde det ikke blitt noen ny stor flyplass. Rana Arbeiderparti vil takke de partiene som stilte seg bak vårt initiativ, og dermed bidro til realisering av Hauan. Vi vil også rette en stor takk til det fremoverlente næringslivet som bidrar tungt i spleiselaget. Slik bygger vi framtida sammen!

Å løfte fram et slikt prosjekt som dette er en stor jobb. Det ville ikke vært mulig uten framsynte politikere i alle partier, på alle nivå. Våre fylkespolitikere klarte på to-tre år, fra 2010 til 2013, å løfte prosjektet fra å være et lokalt initiativ til å bli nasjonal politikk. Da den rødgrønne regjeringen løftet det fram i Stortinget i 2013, passerte vi en stor milepæl.

Tverrpolitisk Storting

Stortinget sluttet den gangen tverrpolitisk opp om saken. Når dagens regjering nå følger opp og lander prosjektet, forventer vi at Stortinget på nytt samler seg om løsningen.

Nå skal vi glede oss over dette vedtaket og se frem til de årene som kommer med stor tro på vekst i hele regionen.

Gratulerer med dagen til oss alle!

Linda Eide

Leder Rana Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags