Har MDG Rana bare blitt fornøyd med «knapper og glansbilder»?

Av
DEL

LeserbrevDette innlegget handler om MDG og den største miljøsaken i Rana på ihvertfall 50 år og kanskje også de 50 neste.

Sett fra et miljøsynspunkt burde MDG være et klokkeklart alternativ i forbindelse med nylig tilbakelagte kommunevalg, for de i Rana som har miljøvern som fanesak.
Ikke minst begrunnet i at MDG ville gå imot utbygging av Sjonfjellet.

Som kjent støttet V, SP og Rødt dette standpunktet. Derfor stusset en del over at MDG valgte og gå til Ap, Høyre og SV, som ikke har villet «frede» Sjonfjellet. Min optimisme ledet meg til å tro at MDG i innledende forhandlinger hadde fått tilsagn om at Ap ville snu i denne saken. Ja, da var det et poeng å gå til Ap, fordi dette ville sikre flertall mot utbyggingen.

Mens valgresultatet ennå er rykende ferskt, kommer det frem at MDG har ikke en gang hatt innledende forhandlinger med Nei-siden i Sjonfjellsaken, altså SP, V og Rødt. Bare timer etter dette står FrP frem og sier at de har tilbudt MDG og gå imot utbyggingen av Sjonfjellet.
Dette ville da sikre flertall MOT bygging av vindturbin-feltet på Sjonfjellet.
I ettertid er det blitt rettet kritikk mot MDG’s valg av samarbeidspartner. Dette besvarer MDG på i en sak i Rana No 20/9 med følgende begrunnelse :

«– Det foreligger foreløpig ingen søknad, og derfor ingen konsekvensutdredning. Verken Høyre eller Arbeiderpartiet komme til å ta endelig standpunkt før dette foreligger. Dette regner jeg gjelder for Fremskrittspartiet også, sier MDG Ranas Olav Nyjordet»

Da spør jeg Fremskrittspartiet i Rana, ville dere, mot at MDG gikk over til deres side, ha sagt nei til vindturbiner på Sjonfjellet før en konsekvensutredning?
(Hvis ikke, er saken klar. Med hensyn på Sjonfjellet vil det være ett fett hvilken side MDG støtter.

Hvis svaret fra Frp Rana er at de ville ha sagt nei før en konsekvensutredning, ja da har MDG sviktet grovt i det som definitivt burde ha vært deres aller største sak – NEI til utbyggingen av Sjonfjellet.
I stedet nøyer de seg med knapper og glansbilder fra Ap, SV og H. (eksempelvis bla. piggdekk avgift).
Kan FrP si NEI til utbygging før konsekvensutredning, ja da er det bare en ting å si til MDG:
DET ER INGEN SKAM OG SNU!

(Med mindre MDG har skiftet standpunkt i saken om utbygging av Sjonfjellet, da er deres nei i en avstemming uansett bare er et spill for galleriet)


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags