MDG - et parti for grønne kameleoner?

Rasmus Hansson (MDG) 

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Rasmus Hansson (MDG) Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Artikkelen er over 4 år gammel

Samfunnspartiets Øystein Meier Johannesen mener MDG er feige og ynkelige.

DEL

LESERBREVTusenvis av velgere er blitt lurt trillrundt av utspekulert retorikk fra ledelsen i MDG. Mange miljøbevisste ungdommer har i begeistring stemt på MDG fordi de trodde at partiet ville kjempe for å legalisere cannabis og andre stoffer som er mindre farlig i bruk enn alkohol. MDG har gjerne latt seg sammenligne med de Grønne i Tyskland som har kjempet aktivt for legalisering av cannabis. MDG har formuleringer i sitt program som har blitt oppfattet av unge som et narkoliberalistisk budskap om kamp for likebehandling av cannabis brukere med ungdom som benytter voldsfremkallende og farlig alkohol. Altså legalisering. Når så en uheldig ung representant for MDG blir tatt med cannabis så mobiliserer hele toppledelsen i partiet og støter ut sin unge lovende representant i stedet for å stå frem som en Tor Erling Staff og forsvare ungdommen med et ærlig engasjement.

Det som fremstår som mest feigt og ynkelig er at partiet forsøker å fremstille det hele som at representanten trekker seg frivillig. Selvfølgelig ville ikke representanten trekke seg dersom han hadde hatt voksne og ærlige støttespillere i ledelsen av partiet, men silkesnobben i partiledelsen er for feige og mangler ryggrad til å fronte legalisering. Sviket partiet står for kan sammenlignes med et parti som hadde programfestet at de ville legalisere retten til å være homofil, mens det ennå var straffbart. Etter et vellykket valg så blir en innvalgt representant grepet på fersken sammen med en annen partner. Dette blir så partiledelsen å dysse ned med at de sender ut ei pressemelding om at vedkommende representant trekker seg frivillig fra alle verv i partiet og at han er svært lei seg for det inntrufne. Etterpå står lederen for partiet frem for pressen og bedyrer at partiet forholder seg til norsk lov og sier at alle homofile må påregne straff for sine handlinger.

MDG fremstår i mine øyne som et godt dressert loppesirkus

MDG fremstår i mine øyne som et godt dressert loppesirkus. Med slik kameleon politikk kommer legalisering av cannabis til å skje i sneglefart. MDG KOMMER til å tape mange stemmer, dersom alle cannabisrøkende medlemer i partiet tar konsekvensene av partiets svik mot deres drøm om legalisering av cannabis.

Jeg ville ha stemt Samfunnspartiet, det eneste troverdige partiet som kjemper for legalisering og likhet for loven.

Øystein Meier Johannessen

Samfunnskritiker

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags