Med tanke på nettopp å kunne gi fremtidshåp er bevaring av sameskolen svært viktig

Sameskolen i Hattfjelldal

Sameskolen i Hattfjelldal

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

LESERBREVMiljøpartiet De Grønne i Hemnes ber Stortinget om å finne midler til å videreføre driften av Sameskolen i Midt-Norge ved revidering av årets Statsbudsjett.

Vi er opprørt over vedtaket om nedlegging. Det foreligger heller ingen konkrete planer om hvordan morsmålsopplæringa i sørsamisk skal foregå etter en eventuell nedlegging!

Sørsamisk har hatt særdeles vanskelige kår. Sørsamisk har status som alvorlig truet på Unescos liste over alle språk i verden.

Sameskolen har vært i drift i 65 år, helt siden 1951. Skolen bruker ny teknologi som fjernundervisning og samlingsbasert opplæring. Lærerstaben er i dag samlet på ett sted, noe som er viktig både for lærere og elever. I 2016 deltok 49 elever i undervisningen. Neste år er det forventet økning til 55 elever.

Miljøpartiet De Grønne i Hemnes ønsker å være med på å gi fremtidshåp til barn og ungdom og de kommende generasjoner, og det gjelder selvsagt også for våre samiske barn og ungdommer.

Med tanke på nettopp å kunne gi fremtidshåp er bevaring av sameskolen svært viktig. Vi ber nå om at alle gode krefter bidrar til at Sameskolen blir videreført i Hattfjelldal.

Samiske barn og ungdommer, må på lik linje med andre i dette landet få lære sitt morsmål og om sin egen kultur.

Miljøpartiet De Grønne Hemnes

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags