Sett på bakgrunn av de reaksjoner som er kommet, må vi føle oss smigret av at vi blir tatt på alvor

Bildet viser Mo ILs A-lag i 1984. Det ekstraordinære årsmøtet i Mo IL i høst har bestemt at laget skal starte opp igjen på laveste nivå, og understreker at de ikke skal være en trussel for Rana FK.

Bildet viser Mo ILs A-lag i 1984. Det ekstraordinære årsmøtet i Mo IL i høst har bestemt at laget skal starte opp igjen på laveste nivå, og understreker at de ikke skal være en trussel for Rana FK. Foto:

DEL

LeserbrevDet ekstraordinære årsmøtet i Mo Idrettslag Fotball besluttet 24. oktober å stille med et seniorlag i laveste divisjon, samt også med et juniorlag. Dette har skapt ulike reaksjoner i fotballmiljøet Rana, noe som i Mo IL oppfattes som meget underlig.

Mo IL er et lag som er 116 år og som har hatt fotball som hovedaktivitet i alle disse årene. Vi er landets 10. eldste fotball-klubb. Vi har fostret 15 landslagsspillere på ulike nivåer.

Det kan nevnes: Wille Eliassen, Trond Sollied, Thor Andre Olsen, Steinar Nilssen, Tore Hagh, Jarle Råum, Ulf Karlsen, Paul Olav Paulsen, Asgeir Hansen, Espen Hagh, Morten Hagh, Svein Arne Henriksen.

I tillegg har følgende spilt på de nordnorske landslaget:

Hans Rørtvedt, Tor Albinussen, Knut Albinussen, Kjell Ringstad, Stein Hanssen, Tor Johansen og Petter Rønning.

Det kan også nevnes at vi har hatt dommere på toppnivå, som Angell D. Strøm og Jonny Ditlefsen.

Vår beste prestasjon gjorde vi i 1980 da vi nådde semifinalen i cupen og satte nordnorsk publikumsrekord på Sagbakken der det møtte opp ca. 12.000 tilskuere. I returoppgjøret på Bislett ble det også satt publikumsrekord der ca. 25.000 skuffede tilskuere måtte gå hjem uten å få billett. Denne rekorden sto seg helt til Bislett ble bygd om.

I tillegg til dette spilte vi på 70-tallet en rekke opprykkskamper til øverste divisjon, der vi med knappest mulig margin feilet i å rykke opp. Sett på bakgrunn av dette har vi altså en god grunn til å føre en tradisjon videre.

Det er mange blitt oppfattet at Mo IL og IL Stålkameratene er blitt slått sammen til en klubb, nemlig Rana Fotballklubb.

Dette er IKKE tilfelle!

Begge klubber lever videre i beste velgående, Mo IL fotball som et særidrettslag, som bare driver med fotball. Laget hadde i inneværende sesong bare et Oldboyslag, som ble nr. 2 i NM. IL Stålkameratene er et fleridrettslag som driver med flere idretter.

De nevnte klubber sluttet seg senhøstes 2018 til et forslag som var drevet frem av næringslivsaktører i Rana.

En fotballsatsing i navn av Rana FK, som ble støttet av begge klubber. Riktignok med knappest mulig margin av IL Stålkameratene. Dette innebar ikke at Mo IL og Stålkam ble slått sammen. Som nevnt, begge lever videre i beste velgående.

Det ekstraordinære årsmøtet i Mo IL besluttet altså enstemmig at laget skulle sette fotball på kartet igjen i form av et senior og juniorlag.

Dette utløste en rekke reaksjoner, positive som negative. De negative i form av at vi ble sett på som en trussel mot andre klubber i byen. Og her er vi ved kjernen i problemstillingen.

Er vi virkelig en trussel mot de andre klubbene i byen sett på bakgrunn av vår «fotballsatsing»? I mine øyne nei!

Norges Fotballforbund ønsker at flest mulig aktører skal spille fotball. Det oppnår man ikke ved å redusere antall klubber. Men, sett på bakgrunn av de reaksjoner som er kommet, må vi føle oss smigret av at vi blir tatt på alvor. Som vi tidligere har sagt, er vi ikke ute etter å «fiske» spillere fra våre tre naboer. Men vi sier ikke nei til de spillere som har en relasjon til Mo IL og som ønsker å spille for oss.

Vi i Mo IL Fotball har en tradisjon å føre videre. Og det akter vi å gjøre. Også fordi vi har en mengde ressurspersoner, både på leder- og trenersiden, som ønsker at klubben skal leve videre. Vi ønsker også alle våre naboklubber alt godt. Og spesielt ønsker vi at Rana FK lykkes i sin fotballsatsing. Der befinner det jo seg en rekke tidligere spillere fra Mo IL.

Med dette håper jeg vi slipper flere ondsinnede utspill fra enkeltpersoner og også fra tidligere medlemmer i Mo IL som ønsker å stikke kjepper i hjulene for en «fotballsatsing» på laveste nivå.


For Mo idrettslag Fotball,
Sture Brandt Rasmussen, Leder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags