Dette vil være et godt tilbud både for små og store innbyggere i Rana og kommunene på Helgeland

Slik kan Helgeland Museum avdeling Rana på Fjordsenteret bli seende ut.Foto: Tegneverket Arkitekter AS

Slik kan Helgeland Museum avdeling Rana på Fjordsenteret bli seende ut.Foto: Tegneverket Arkitekter AS

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LESERBREVKommunestyret vedtok i junimøtet at man stiller seg bak et nytt Rana museum og et Vitensenter på Fjordsenteret. Fjordsenteret er stort og her vil museet endelig få plass til sine utstillinger. Noen av utstillingene ligger nedpakket i dag.

Det blir det første og foreløpig eneste Vitensenteret i Nordland. De nærmeste finner man i Trondheim i sør og i Tromsø i nord. Jeg har selv besøkt Vitensentret i Trondheim, det var like spennende for liten og stor.

Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innenfor matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv. Vitensentrene retter seg mot barnehager og skoler samt allmennheten. De har kompetanse i interaktiv formidling og kan også være en ressurs for lærerutdanningene.

Dette vil være et fantastisk supplement til undervisningen man får i skolen.

Det er nyttig for alle å ha en viss kjennskap til naturvitenskap og ikke minst teknologi som blir mer og mer aktuelt i arbeidslivet og samfunnet for øvrig.

Dette omfatter både kunnskap som setter oss i stand til å ta stilling til aktuelle samfunnsspørsmål (f.eks. energi- og miljøpolitikk, informasjonsteknologi og genteknologi) og praktisk hverdagskunnskap (f.eks. om bruk av teknologiske produkter).

Dette vil være et godt tilbud både for små og store innbyggere i Rana og kommunene på Helgeland, og som også vil få opp både interessen og kunnskapsnivået innenfor realfag.

Da gjenstår det bare å krysse fingrene for at Nordland fylkeskommune, Kulturdepartementet og Forskningsrådets vitensenterprogram bidrar med sin andel for å realisere dette!

Linda Eide

Leder i Rana Arbeiderparti

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags