Gå til sidens hovedinnhold

Isen i Antarktis har faktisk vokst siden 2008, men det får man jo ikke vite hvis man bare lytter til propagandaen fra NRK og IPCC

Artikkelen er over 5 år gammel

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvis du tror at klimaet på jorden blir styrt av gassen co2, så har du virkelig slukt agnet, kroken, søkket og ilsteinen også. Makan til vås! Og det verste er at mange tror på det også, du er så visst ikke alene. Men det blir jo ikke rett av den grunn. 

Al Gore, han med filmen du vet, sa allerede i 2007 at arktis ville være isfritt om sommeren om 5 år. Men de siste tall fra danskene som har observasjoner på dette viser at isen er større nå enn i 2007, og i alle fall ikke minker med 13% slik du hevder. Ja isen i Antarktis har faktisk vokst siden 2008 i følge en rapport fra en Zwally tror jeg. Flere hundre gigatonn hvert år, men det får man jo ikke vite hvis man bare lytter til propagandaen fra NRK og IPCC. 

Han der Gore er forresten en artig kar. I filmen som du kan se på youtube viser han at temperatur og co2 følger hverandre. Men han viser ikke hva som kommer først og hva som følger etter. I de 10000 år han viser i filmen har temperaturen alltid steget først, så etter 800 til tusen år stiger co2 nivået.

At denne sammenheng er naturlig er enkel matematikk som du selv sier. Havet inneholder jo 50 ganger mer co2 enn lufta, og det tar flere hundre år å varme det opp noen tidels grader. Og varmere vann holder mindre på gass, det ser du hvis du setter et glass med kaldt vann og lar det varmes opp. Men jeg har ikke sett en god forklaring på hordan en co2 stigning kan påvirke temperaturen 1000 år tidligere. 

Hvis du vil gjøre en mer grundig sjekk så anbefaler jeg å se The great global warming swindle på youtube. Jeg har sett denne, svaret på den fra Ipcc gjengen og svaret på dette igjen fra skeptikerne. Innenfor en tid på ca 40000 år har det vært mye varmere på jorden enn nå, og isbjornene overlevede! Grønland fikk navnet av trauste vikinger fordi det faktisk var grønt den gangen. De dyrket endatil korn der oppe. 

Men du har helt rett i en ting, jeg er også skremt av hva politikerne får seg til å si og gjøre. Jeg sjekker hva begge sider sier før jeg gjør meg opp en mening. Nå skal vi bare nyte at co2 har gjort plantene godt og medført økt produksjon av gress i tørre strøk. Temperaturen ligger an til å stige ca 1,2 grader de neste hundre år hvis ikke sola går inn i en svak periode. Havet har steget 3mm pr år og ser ut til å gjøre det fremover. Disse faktorene klarer vi fint å tilpasse oss. 


Otto Støver

 

Kommentarer til denne saken