Når et papirhefte er viktigere enn en trengende person, da er det noe alvorlig feil med samfunnet vårt

Artikkelen er over 4 år gammel

Rana FpU vil utfordre NAV på reglene for å jobbe litt ekstra når man mottar trygd.

DEL

Leserbrev I Norge går alltid system og byråkrati foran enkeltmennesker - når et papirhefte er viktigere enn en trengende person, da er det noe alvorlig feil med samfunnet vårt!

Trygd er et tilbud som mange trenger, men nav prioriterer ikke de trengende. Når noen som trenger det som har trygd får mulighet til å jobbe litt, finnes det regler som tilsier at man ikke lengre har krav på trygd. Dette er nav nødt til å informere tydeligere om, hvordan disse kompliserte og noe urettferdige reglene fungerer.

En bekjent av meg som hadde krav på arbeidsledighetstrygd, fikk kjenne på navs utydelighet da hun ønsket å jobbe litt ekstra. Hun ville bidra med det hun hadde mulighet til, og man vet jo også at arbeid gir positivt utslag for bl.a. helse. Men beskjeden fra nav var at hun nå ikke ville få utbetalt trygd og at det var hennes egen feil ettersom de mente at dette burde hun selv lest seg opp på. Så med null kroner utbetalt og et minimalt antall arbeidstimer kan det tyde på at denne personen ikke går en særlig hyggelig juletid i møte.

Dette synes jeg er både trist og blodig urettferdig, fordi samtidig som hun har bruk for trygd (som hun ikke får en krone av!), så utbetaler nav trygd til en mengde mennesker som ikke har bruk for trygd i det hele tatt! nav utbetaler trygd til mange som rett og slett ikke gidder å jobbe, selv om de har god mulighet til å tjene om så litt egne penger. Så får ikke min venninne, og flere andre i lignende i samme situasjon, lov til å bidra med litt penger i statskassa med noen arbeidstimer ved siden av den svært trengende trygden?

Derfor vil Rana FpU utfordre nav i Rana på dette og ønsker svar på hvorfor det er så vanskelig å informere brukere om disse reglene og hvorfor de setter systemet foran hjelpetrengende mennesker

Jeg mener nav burde informere bedre om slike reglementer. Derfor vil Rana FpU utfordre nav i Rana på dette og ønsker svar på hvorfor det er så vanskelig å informere brukere om disse reglene og hvorfor de setter systemet foran hjelpetrengende mennesker. Det skal også nevnes at vi i Rana FpU er uenig i disse reglene, fordi vi ønsker at folk skal få den trygden de trenger samtidig som de skal få lov til å jobbe til den graden de klarer.

Vi mener at mennesker skal gå foran papir og system.

Kristoffer Andersen

Formann i Rana FpU

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken