Det er en stadig tilbakevendende påstand at Nord universitet trekker seg ut av Helgeland. Dette stemmer ikke

Rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet skriver at å bygge opp studietilbudet på Mo er å satse på Helgeland. Her bilde fra studieåpning ved Nord universitet på Nesna.

Rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet skriver at å bygge opp studietilbudet på Mo er å satse på Helgeland. Her bilde fra studieåpning ved Nord universitet på Nesna. Foto:

Av

Rektor Hanne Solheim Hansen ved Nord universitet skriver at å bygge opp studietilbudet på Mo er å satse på Helgeland.

DEL

LeserbrevÅ bygge opp studietilbudet på Mo er å satse på Helgeland

Det er en stadig tilbakevendende påstand at Nord universitet trekker seg ut av Helgeland. Dette stemmer ikke. Det stemmer at styret ved Nord universitet har vedtatt å endre organiseringen av studietilbudet på Helgeland. Målet med disse endringene er å utdanne flere lærere og sykepleiere.

Helgelandsregionen trenger flere sykepleiere og lærere. Derfor lager vi en ny organisering av disse utdanningene på Helgeland, som skal gi flere profesjonsutøvere til arbeidslivet. Vi skal ta opp 70 studenter på vår grunnskolelærerutdanning i Mo i Rana. Vi vil også ta opp 70 studenter til bachelor i sykepleie i Mo i Rana.

Helgeland har en spesielt viktig rolle som industriregion. Nettopp derfor tar Nord universitet opp 40 studenter til bachelor i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling høsten 2020. Vi har også en utdanning i MBA i teknologiledelse. Studiested Mo i Rana har et godt forskningsmiljø innen forretningsutvikling, som utdanningene drar stor nytte av. Dette skjer derfor i nært samarbeid med industrimiljøet på Mo.

Utdanningene på Helgeland vil bli mer tilgjengelig for flere søkere når vi samler studentene i Mo i Rana. Nord universitet har som mål at antall studenter Mo i Rana skal være doblet innen fem år. Næringsaktiviteten i Mo i Rana og den sentrale beliggenheten gjør det naturlig å bygge ut både campusstudier og samlingsbaserte utdanninger. Med et stort antall campusstudenter, vil også samlingsstudenter oppleve et aktivt student- og læringsmiljø.

Nord universitet vil med ny studiestedsstruktur styrke Helgeland. Dette gjør vi ved å bygge et sterkt kunnskapsmiljø i Helgelands største by, Mo i Rana. På denne måten ivaretar Nord universitet sitt samfunnsansvar på Helgeland og i nasjonen.

Hanne Solheim Hansen rektor ved Nord universitet


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags