Gå til sidens hovedinnhold

Eg håper at om en uke er det flertall for å bygge på Hauan i Rana, og legge ned Kjærstad

Artikkelen er over 5 år gammel

Men det er "Ole Brum-politikk" fra fylkesrådet.

LESERBREV Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter å ha lest  forslaget til  fylkesrådet  angånde ny stor flyplass på Helgeland bygd i Rana, og samtidig vil beholde Kjærstad på grunn av ambulanseflyet lander der. Lander ikke det samme ambulanseflyet på Røssvoll? Ambulanseflyet  skal  ikke  være  avgjørende  for  at  Kjærstad  skal  beholdes.

Idag er det minst passasjerer/trafikk over Kjærstad. Tilbake til fylkesrådets anbefaling, hvor dem vil bygge ny stor flyplass på Mo, men samtidig beholde Kjærstad. Det dem gjør da er å ikke høre på Avinors krav og bare lukker ørene.  

Det er nå sånn i denne verden at man ikke kan få begge deler, det  sier  man  til  barn når dem ber om  to ting samtidig. 

Her må det handles klokt, og fravike Vefsns krav og heller bygge ny stor regional  flyplass  i Rana og legge ned Kjærstad. Kan ikke på noen måte forstå logikken, i det å beholde Kjærstad.

Det blir ingen utvikling av Helgeland som turistdestinasjon, ei heller nye næringer vil ikke etablere seg. Kyllingmarkenes tid er over og som Nick Nilsen har sagt det lønner seg  ikke å beholde  Kjærstad.

Eg  skjønner ikke hvorfor at Norlund og fylkesrådet  ikke kan lytte til  dem som er eksperter, og ikke høre på Urbanett. Urbanetts rapport må  jo sammenlignes  som eg har sagt før med de andre som er  mere presise enn Urbanetts rapport.

Ole Brum-politikken fenger ikke samferdselsdepertamentet. Ettersom eg har skjønt så liker dem ikke valget til  fylkesrådet. Eg håper at om en uke er det flertall for å bygge på Hauan i Rana, og legge ned Kjærstad.

Vidar Arnstein Olsen

 

Kommentarer til denne saken