Kjære fylkestingspolitikere. Når ble turistenes behov viktigere enn fastboendes behov?

Rådmannen i Lurøy liker ikke at fylkeskommunen skylder på kommunen for at hurtigbåtkaia på Indre Kvarøy ikke var klargjort for de NEX-båtene før de ble satt i drift.

Rådmannen i Lurøy liker ikke at fylkeskommunen skylder på kommunen for at hurtigbåtkaia på Indre Kvarøy ikke var klargjort for de NEX-båtene før de ble satt i drift. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis dere politikere som håper på gjenvalg skal ha litt troverdighet må dere rette opp i feil og prioritere kystbefolkningen framfor turistene. Det er tross alt kystbefolkningen som har stemt på dere, skriver Holger Olsen.

DEL

Leserbrev Her har dere kutta lokalbåtruta vår inn til beinet med å fjerne helgeanløp, og i sommerruta har dere til og med fjerna formiddagsturen som vi er avhengige av for å komme til legen. Også ser vi i avisen at NEX sommerrute er vedtatt forlenget i 3 år. Når ble turistenes behov viktigere enn fastboendes behov?

Ifjor var økonomien så dårlig at bygderuta i Lurøy ble vedtatt nedlagt. Håper de nye fylkestingsrepresentantene er mer fornuftig enn de gamle.


Når det gjelder signalanløp og bestilling av turer senest dagen før er det helt uforståelig at man må kontakte ett kontor i Bodø for å få bestille fram båten mens dette er åpent. Det har blitt sagt at dette etterhvert skal kun skje på mail. Her vi bor er det mange signalanløp. Eksempelvis kan vi få hastetimer hos legen hvis det skulle oppstå noe, men da må man altså planlegge når man blir syk? Det må da gå an å kontakte båt eller ekspeditør for å bestille fram båt, sånn som før?

Men det er kanskje ønskelig at folk slutter å reise, sånn at beslutningstagerne ikke skal få så dårlig samvittighet for å ha lagt ned ruter?

Hvis dere politikere som håper på gjenvalg skal ha litt troverdighet må dere rette opp i feil og prioritere kystbefolkningen framfor turistene. Det er tross alt kystbefolkningen som har stemt på dere.


Så for å avslutte, skal dere få en eneste stemme herfra, gjør om på avgjørelsen om å legge ned lokalbåten vår. Vi trenger den mer enn turistene trenger rundturer i sommermånedene.
Før dere kommer med noe svada om at det blir så bra med hurtigferge her i området, så husk at dette aldri har vært prøvd før, så det hadde iværtfall vært greit å fått beholdt båtene til vi vet at det fungerer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken