Lokallagene til Rødt står fritt i sykehusdiskusjonen

Ambisjonen er å ha avgjort hvordan framtidas sykehusstruktur på Helgeland blir, senest i november 2019.

Ambisjonen er å ha avgjort hvordan framtidas sykehusstruktur på Helgeland blir, senest i november 2019. Foto:

Av

I likhet med de andre partiene er det ulike syn i Rødt ut fra om en bor sør eller nord for Korgfjellet. Fylkesstyret i Rødt vedtok derfor i fjor å stille lokallagene på Helgeland fritt i denne saken., skriver styret i Rødt Nordland.

DEL

Leserbrev
I valgkampen har både Rødt og de andre partiene fått spørsmål om framtidig sykehusstruktur og lokalisering på Helgeland. I likhet med de andre partiene er det ulike syn i Rødt ut fra om en bor sør eller nord for Korgfjellet. Fylkesstyret i Rødt vedtok derfor i fjor å stille lokallagene på Helgeland fritt i denne saken.
Lokallagene i Rødt sør for Korgfjellet som har representanter i kommunestyrene har, sammen med de andre partiene, gått inn for ett stort akuttsykehus på aksen Mosjøen-Sandnessjøen. Lokallaget i Rana og deres representant i kommunestyret, har sammen med de andre partiene der, gått inn for en tosykehusmodell. Rødt Rana har presisert at de vil ha to likeverdige akuttsykehus.
I programmet til Rødt Nordland 2019-23 står følgende: «Rødt Nordland er mot markedsstyring og konkurranse i helsesektoren (NPM), og derfor vil vi fjerne helseforetakssystemet og gjeninnføre offentlig forvaltning og folkevalgt styring. Alle endringer i helsetilbudet skal gi et minst like godt eller bedre tilbud enn det som var. Framtidig akuttsykehus og distriktsmedisinske sentre på Helgeland må gi et best mulig tilbud til befolkningen i hele regionen.»

For styret i Rødt Nordland
Linn Stemland
nestleder

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags