Gå til sidens hovedinnhold

Så feil kan vi ta, vi som trodde at nordlendinger er så veldig hyggelige, rause, jordnære og imøtekommende!

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg bor vegg i vegg med skolen som det vises bilde av i innlegget. Jeg har ikke sett én eneste Frognerfrue skli på høye hæler i gatene her.

Jo, forresten - i dag så vi en flott dame/ung kvinne på høye hæler ikledd ulveskinnspels og det ble en diskusjon blant oss venner om at det der må da være utrolig utfordrende å manøvrere i de hælene der. Tror forfatteren av innlegget har vært lite utenfor sitt eget distrikt, eller provinsen om du vil.

Her på Frogner går vi med brodder, vi sitter på kaféen og/eller pub’en på søndager og diskuterer hvilke som er best for å unngå å «tryne» på glatta - og på hodet har vi «bjønnafitte» fordi det er det fornuftigste i kulda og det holder oss varme.

Kulden er like bitende i Oslo/på Østlandet som den er det på Sørlandet, på Vestlandet eller i Nord-Norge. Så feil kan vi ta, vi som trodde at nordlendinger er så veldig hyggelige, rause, jordnære og imøtekommende! Her ser vi det motsatte.

De er oppviglere til motsetninger mellom nordmenn fra forskjellige «dalstrøk» fordi de vil ha eieretten på hvem som tåler vinteren best. Sikkert pga. lavt selvbilde for det er da en har behov for å latterliggjøre andre. Ikke rart det blir krig i verden!

Les også

Mine damer og herrer, det er vinter i Oslo, og alle er dypt rystet og krenket

 

Ndg. buss/trikk så er det utrolig mange som skal fraktes rundt om i hovedstaden. Den dagen dere skal avvikle trafikk i mengden tilsvarende det som er tallene for en storby, da kan dere begynne å måle det ene mot det andre.

Dette innlegget er noe av det mest usaklige jeg har lest fra de såkalte «jordnære, hyggelige» folkene fra i nord. Ikke mye som minner om «trivelige» folk i det her nei! Gud hjelpe meg om noen fra sør hadde ført et tilsvarende innlegg om nordlendinger!

Irén Røyset

 

Kommentarer til denne saken