Å være tilhenger og sågar representant for partiet Rødt er ikke nødvendigvis noe for de hårsåre

Av
DEL

LeserbrevÅ være tilhenger og sågar representant for partiet Rødt er ikke nødvendigvis noe for de hårsåre - man må være forberedt på all mulig slags politisk motstand, og man blir avkrevet forskjellig slags politisk regnskap. Noen mener for eksempel at Rana Rødt bør ta ansvar for og grep om situasjonen i Venezuela, virker det , men i denne valgkampen har faktisk Venezuela glimret med sitt fravær. Sikkert fordi det tross alt er et lokalvalg, noe de aller fleste har oppfattet.

Det mest kuriøse "påhoppet" som svenskene sier, som noen gang har vederfartes meg opplevde jeg likevel i dag: Her blir Rødt anklaget og strengt gått i rette med av SVs Sven Henriksen for å spille "Det Löser Sig" med svenske Timbuktu, som forresten besøkte Verket for noen år siden. Tja, hva skal man si til sånn kritikk? For en gangs skyld tror jeg faktisk jeg blir helt målløs.

Og i tillegg må vi stå skolerett fordi vi er såkalt EØS-kritiske. Egentlig er dét kanskje enda mer kuriøst enn Timbuktukritikken. For - er ikke egentlig SV også det? Skriften - som jeg har studert, enda Henriksens partifelle Myrvoll mener jeg har stusselige evner på det området - i dette tilfelle SVs program, sier da vitterlig: "Useriøse aktører bidrar til at svart arbeid vokser fram, andelen fagorganiserte synker og EØS-avtalen begrenser arbeidstakernes makt og rettigheter i Norge. " -EØS-avtalen er udemokratisk." - " (SV vil...) Arbeide for å erstatte EØS-avtalen med en ny handels- og samarbeidsavtale".
Ja, dette ER kuriøst. Man må gjerne kritisere oss for å ville ha en annen skolestruktur og sågar for å spille Timbuktu i utide - men at SV kritiserer oss for å være ENIG med SV? Dét er rart, spør du meg.

Alf Helge Straumfors, 1. kandidat, Rødt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags