Det skumle er at alternativet nå er en ordførerkandidat fra SP som ikke støtter en ny flyplass, er negativ til EØS-avtalen, som går til valg på å bygge flere nye skoler i en kommune der elevtallet er synkende

Av
DEL

LeserbrevDet er valgkamp lokalt. I min by går debatten høyt. Etter snart 15 år i byen har jeg sett den utvikle seg til det bedre. Vi har fått universitet, skolestrukturen er endret, nytt museum er på plass, en ny storflyplass er på tegnebordet og det jobbes for et nytt moderne sykehus, en batterifabrikk som vil generere mange arbeidsplasser er på gang, en stor og viktig debatt om vindkraft pågår, kulturen blomstrer som aldri før, teateret nomineres stadig til tunge priser, publikum strømmer til byens mange festivaler.

Det er viktig med stø politisk kurs fremover. Så dette er ikke tiden for politiske prøvekaniner. Det kreves nettverk, politisk kunnskap og fingerspissfølelse. For øyeblikket har vi en opposisjon som selger et narrativ til velgerne om at demokratiet er satt til side av AP/SV og H. Vi lytter ikke til folket, vi trer våre løsninger ned over folk helt uten skrupler.

Ja, det er valgkamp, det er lov å fronte egen politikk, slik det skal være i et fritt åpent demokrati. Det skumle er at alternativet nå er en ordførerkandidat fra SP som ikke støtter en ny flyplass, er negativ til EØS-avtalen, som går til valg på å bygge flere nye skoler i en kommune der elevtallet er synkende.

Ja, det er lett å gå til valg på å fortelle folk hva de vil høre når debatten har høye skumtopper, men når man spør om realismen i det hele svarer støttepartiet Rødt med å sette på låten «Det løser seg» med Timbuktu. Vi trenger ikke en koalisjon av fem partier som strides seg i mellom i en så viktig periode som nå står foran oss. Vi trenger arbeidsro og ikke politisk krangel. Å navigere en kvintett som strekker seg fra Rødt til FrP, vel? Se på kvartetten som sitter i regjering. Jeg er svært engstelig for egen by foran dette valget.

Sven Henriksen, 3. kandidat Rana SV

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags