Jeg ønsker å kunne uttale meg om saker uten å bekymre meg for hets, hverken til meg eller mine. Vi unge er fremtiden og vi trenger flere som engasjerer seg

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Kronikk "Kun to av de 37 som har fått fast plass i kommunestyret i Rana er under 30 år. Hvorfor?"

Det å engasjere seg i dag, med den tilgangen til internett som alle har, er ikke enkelt for de som ønsker å engasjere seg. Før i tiden måtte man formulere et brev og sende til avisen til trykk, om man skulle kommentere noe en politiker/annen offentlig person hadde sagt eller skrevet.

Det var ikke like enkelt å få tilgang til postkontor som det er i dag, og etter å gjerne måtte ha ventet en dag eller to for å komme seg til posthuset, var det ingen garanti at alle brevene ble sendt inn. Slik er det ikke i dag. Hvis en politiker eller et parti går ut med noe i en avis er man bare ett tastetrykk unna muligheten til å uttale seg akkurat som man vil, ofte uten konsekvenser.Jeg er selv politisk aktiv, midt i 20-årene og skal nå inn i mitt første kommunestyre. Som én av to under 30 år. Jeg har et pågangsmot for kommunen min, som jeg er stolt av.

Jeg ønsker å jobbe for de tingene som betyr mest for meg. Jeg ønsker å kunne uttale meg på talerstolen, i utvalgsmøter og til avisen uten å trenge og bekymre meg for hets. Å være politisk uenig er helt greit, men å komme med hatefulle ytringer og hets er ikke greit.Etter å ha fulgt årets kommune- og fylkestingsvalg ganske tett i flere nettaviser, både lokalt og nasjonalt, blir jeg skremt hver gang jeg åpner et kommentarfelt og ser hva voksne og tilsynelatende oppegående mennesker tillater seg å skrive. Det er ikke rart at unge folk ikke vil engasjere seg, og at deltakelsen i politikken for oss under 30 år er så lav. Skal man måtte tåle og bli hetset bare fordi man velger å være politisk aktiv?

Burde ikke disse vanlige menneskene heller få en ekstra klapp på skulderen for at de prøver? For det er nemlig det vi er. Vi er helt vanlige mennesker som ønsker å stå opp og kjempe for det vi tror på.Når jeg nå skal inn i mitt første kommunestyret er det med en liten klump i magen. Jeg er stolt over å bli valgt inn i dette og får muligheten til å presentere mitt parti. Jeg vet det vil komme kommentarer på saker jeg og mitt parti skal fronte, og jeg vet at det er mange som er politisk uenig med meg og mine. Jeg ønsker uansett å oppfordre folk til å tenke seg om før dere skriver en kommentar.

Det er lov å være politisk uenig, men møt dine meningsmotstandere med respekt. Vi trenger flere unge i politikken og vi trenger flere som tørr å stå opp for det de tror! Jeg ønsker å kunne uttale meg om saker uten å bekymre meg for hets, hverken til meg eller mine. Vi unge er fremtiden og vi trenger flere som engasjerer seg!

Til sist vil jeg oppfordre deg til å rapportere det, hvis du ser noe i kommentarfeltene som du ikke syns er greit. Vi trenger at disse trollene stoppes.

Carina Hoff-Johansen, kommunestyrerepresentant for Arbeiderpartiet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken