Skivebom om Svein Bogen

Senterpartiets Johan Petter Røssvoll tar tidligere Ap-ordfører Svein Bogen i forsvar.

Senterpartiets Johan Petter Røssvoll tar tidligere Ap-ordfører Svein Bogen i forsvar. Foto:

Av
DEL

LeserbrevI RB den 1. november raljerer det fra hans tidligere partikollega Einar Eide, Storforshei, at Svein Bogen ikke hadde mot til å foreta nødvendige grep om skolestrukturen i Rana i hans ordførertid.
Nå var det vei ikke skolestrukturen som var den største utfordringen for Ranasamfunnet i hans ordførerperiode, men den store omveltningen av statseid industri en stod overfor.
Jeg innrømmer gjerne at jeg ikke har vært enig med Svein Bogen i ett og alt, men å påstå at han har manglet det politiske mot som ordfører for Rana, det er i beste fall meningsløst. Tvert i mot så har han vært en uredd ordfører for Ranasamfunnet, og under den store omstillingen av industrien ble det gjort en betydelig innsats fra ordfører Bogen. Det høster vi nå fruktene av.
"Gammelordføreren" slik jeg kjenner han er fremdeles et meget samfunnsengasjert menneske, det gjelder også i den pågående debatten om framtidig skolestruktur i Rana. Det er positivt for et levende folkestyre. Det er skarpe skillelinjer i skoledebatten og betydelig engasjement og det får vi alle tåle.

 Johan P. Røssvoll

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags