Gå til sidens hovedinnhold

«At menn ikke får jobbe med barn er en stigmatiserende innbilning!»

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I det siste har media omtalt en god del rundt overgrep i barnehager. Det er ofte menn som står bak dette, det skal jeg ikke benekte. Likevel synes jeg ikke det er greit å stigmatisere menn på den måten det er blitt gjort den siste tiden, som for eksempel i Osanstua barnehage i Svolvær hvor de har lagt inn forbud mot at menn får skifte bleier.

Det er skremmende for meg at det godtas en slik form for kjønnsdiskriminering og stigmatisering som vokser frem i omsorgs-, og oppvekstsektoren. Det er aldeles ikke sånn at det kun er kvinner som kan vise omsorg for barn, det kan menn også gjøre. Jeg selv har vært i praksis i en barnehage hvor det jobbet mange menn, og barna var like glad i disse mennene som de kvinnelige ansatte og det var ikke snakk om at mennene var dårlige på å vise omsorg for barna.

Vi skal huske på at det er ikke kun menn som kan misbruke barn og ungdom, kvinner kan også gjøre dette. Kvinner kan misbruke barn psykisk, fysisk og seksuelt. Selvsagt skal de som forgriper seg på barn skal straffes hardt, uavhengig av kjønn.

Vi blir fortalt fra vi kommer ut av magen omtrent at vi skal ikke dra alle under en kam. Å sende et signal om at menn er overgripere er det samme som å si at alle muslimer er terrorister. Det er like stigmatiserende og feil. Jeg mener alle som støtter denne kjønnsdiskrimineringen bør ta seg sammen.

Til slutt vil jeg honorere alle menn der ute som jobber i barnehage. Dere gjør en utrolig bra jobb. Dere skal ikke la dere stoppes fordi andre tar dumme valg. Dere skal alltid gjøre den gode jobben dere gjør. Og dere skal aldri slutte å vise den omsorgen og kjærligheten dere viser i yrket deres. Det skal ikke et eneste innbilsk og stigmatiserende menneske få sette en stopper for.

Vi i Rana Fremskrittspartiets Ungdom har i alle fall troen på dere, vi vet at dere gjør deres beste, og det skal dere fortsette med.

Kristoffer Andersen

Formann i Rana Fremskrittspartiets Ungdom

Følg på: Facebook

 

Kommentarer til denne saken