Rana Frp i tilsvar til sjefredaktør Marit Ulriksen: Det posisjonen gjorde våren 2017, var å sette demokratiet til side

Johnny Ronesen i Rana Frp.

Johnny Ronesen i Rana Frp. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

At posisjonen gjemmer seg bak det faktum at de er folkevalgt, er en utilgivelig ansvarsfraskrivelse, skriver Johnny Ronesen i Rana Frp.

DEL

Leserbrev Det posisjonen gjorde våren 2017, var å sette demokratiet til side»

Rana FrP vil gjerne komme med et tilsvar på sjefsredaktør Marit Ulriksen sine tanker i dagens Rana Blad «ukeslutt»

I dagens ukeslutt tar sjefsredaktør Marit Ulriksen et nokså høylytt oppgjør med oss i ‘’skolepartiene’’, påstandene som sjefsredaktøren kommer med i uttalelsen oppfatter jeg feilaktig og unyansert.

Her trekker hun frem kaupang-rapporten. Denne rapporten har et viktig poeng som ikke trekkes frem i Sjefredaktørens ukeslutt, nemlig at en eventuell endring i skolestrukturen måtte ha en solid forankring i befolkningen.

Prosessen i forkant av det famøse vedtaket (Mars 2017), står til stryk på alle mulige måter. Ikke et eneste høringssvar ble hensyntatt, et engasjement på linje med da norsk jernverk ble lagt ned, med høylytte protester, fakkeltog, leserinnlegg og folkemøter ble arrogant oversett. Ranværingene opplevde at det posisjonen gjorde våren 2017, var å sette demokratiet til side!

At posisjonen gjemmer seg bak det faktum at de er folkevalgt, er en utilgivelig ansvarsfraskrivelse.

Det denne skolen kan føre til er at elever med utfordringer i livet faller gjennom, mobbing og utenforskap i Rana-skolen vil garantert øke. Det vil bli vanskeligere for lærere å fange opp elever med utfordringer.

Åga/Hauknes trekkes også frem. Nå er ikke denne delen av byen berørt i denne saken, men dersom det kommer et initiativ fra private krefter som ønsker å realisere en privat ungdomsskole i kommunen vil Rana FrP stille seg positiv til dette. Dette vil være noe frem i tid, og vil ikke være aktuelt for kommende periode slik vi ser det.

Jeg har i tidligere leserbrev redegjort for hvordan vi i Rana FrP vil finansiere skolestrukturen vi går til valg på. Alternativt bruk av Moheia, opprettelse av KF bygg, statlig finansierte omsorgstjenester vil alle bidra til et bedre økonomisk handlingsrom. Utenom disse konkrete løsningene, må selvfølgelig vi som alle andre prioritere innenfor de rammene vi har.

En ting jeg og sjefsredaktøren kan enes om det er lærernes utrettelige innsats for å gi elevene en best mulig skolestart, det står det respekt av, det er bare å ta av seg hatten for dem! Lærerne har stilt opp for sine elever, de har vært lojal ovenfor arbeidsgiver til tross for at de var uenig i vedtak og prosess.

Når politikere slutter å lytte til folket, er det på tide å bytte dem ut!

Johnny Ronesen,

Rana Fremskrittsparti.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken