Vi må kanskje i enda større grad legge vekt på å bli oppfattet på Helgeland som en ekte storebror. Som ikke skal «stjele»

Joachim Hjartøy, Rana Høyre

Joachim Hjartøy, Rana Høyre

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevSats på Helgeland 
 

Vi ble altså 333 færre innbyggere i Nordland i første kvartal 2019. Dette på tross av at vi har og har hatt en økonomisk vekst i Nordland, og i særlig grad på Helgeland, langt over landsgjennomsnittet. Vi har en arbeidsledighet som er historisk lav hos oss. Altså er de grunnleggende forutsetninger for å skape seg et meningsfullt liv på hjemmebane på plass. Enhver annen region i Norge eller Europa bør misunne oss. Likevel er vi ikke attraktiv nok for våre ungdommer, sammenlignet med de store byregionene i Norge. Dette bør vi gjøre noe med, før lekkasjene av ressursrik ungdom ut av Nord-Norge, Nordland og Helgeland øker. 

Kilden til de nedslående tallene er Indeks Nordland. Sjefen for rapporten, dekan Erlend Bullvåg ved siviløkonomiutdanningen på Nord Universitet forklarer oss årsakene til at befolkningen stagnerer. Bl.a at de oppvoksende generasjoner søker seg til- eller dras mot de mer bymessige strøk. Dette kan vi like eller mislike. Uansett tror jeg det vil være lurt å forholde seg til realitetene.

På den måten at vi i Rana satser på en videre oppbygging av en positiv profil, at vi tilrettelegger for inn- og tilflytting mv. Vi må bli enda mer attraktiv på jobbmarkedet, med kulturtilbud, handel og ikke minst en videre utbygging og utvikling av utdanningssektoren. Vi må kanskje i enda større grad legge vekt på å bli oppfattet på Helgeland som en ekte storebror. Som ikke skal «stjele» innbyggere og aktiviteter fra våre nabokommuner, men heller tilrettelegge for at Mo i Rana kan bli et alternativ for ungdommen i stedet for Oslo, Stavanger eller Trondheim.

For Rana Høyre og meg er det viktig å understreke og markedsføre at veien til suksess går via Mo i Rana. En kommune og region som «har alt.» - Iallfall når vår nye storflyplass står ferdig, og det første flyet fullstappet med Helgelendinger tar av direkte mot Europa.

Vi skal la ungdommene fatte sine egne valg. De gamle politiske løsningene som i flere ti-år har bidratt til å avfolke distriktskommunene fortjener fornyelse.

Jeg og Rana Høyre skal bidra til en slik fornyelse.

Joachim Hjartøy,
Tilflytta bodøværing og 7. kandidat for Rana Høyre, som satser på Helgeland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags