Hussein er dessverre ikke den eneste i Rana som står i fare for å bli hjemsendt til et land som ikke er trygt

Etter at det ble kjent at familiefaren Hussein Mahmoudi, som har bodd i Norge i 11 år og i Rana i åtte av dem, risikerer å bli utvist fra landet, slår stadig flere ring rundt ham og kona Fatima Jaghori. Også leder i Rana Arbeiderparti, Linda Eida, som skriver i leserbrevet at UNE bør vurdere saken på nytt.

Etter at det ble kjent at familiefaren Hussein Mahmoudi, som har bodd i Norge i 11 år og i Rana i åtte av dem, risikerer å bli utvist fra landet, slår stadig flere ring rundt ham og kona Fatima Jaghori. Også leder i Rana Arbeiderparti, Linda Eida, som skriver i leserbrevet at UNE bør vurdere saken på nytt. Foto:

Av
DEL

LeserbrevLa Hussein få bli!

Over tusen personer har signert oppropet «La Hussein få bli». Det har også undertegnede og mange medlemmer i Rana Arbeiderparti. Slike saker skaper stort engasjement og det opprører mange fordi det får så fatale konsekvenser for enkeltmennesker.

Hussein kom til Norge fordi det ikke var trygt i hjemlandet. Han har forsøkt å skaffe seg et normalt familieliv med kone og barn til tross for at han ikke har hatt oppholdstillatelse, noe som har resultert i at han ikke kan jobbe og ikke har rettigheter i Norge. Han har hatt og har et håp om at norske myndigheter kan vurdere hans sak på nytt slik at han kan bli i Norge og leve et normalt liv.

Jeg kan nesten ikke forestille meg den belastningen det er å leve i konstant frykt for å bli sendt tilbake til hjemlandet der sikkerheten og livet hans står i fare. Heller ikke den frykten for å få familien splittet og at barna mister faren sin.

Hussein er dessverre ikke den eneste i Rana som står i fare for å bli hjemsendt til et land som ikke er trygt. Jeg mener prinsippene om «barnets beste» og sikkerheten til den enkelte må vektlegges i mye større grad. UNE bør vurdere denne saken på nytt slik at Hussein får oppholdstillatelse og kan bli i Rana sammen med kona og barna sine og leve et normalt og verdig liv.

Linda Eide,
Leder Rana Arbeiderparti


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags