Jeg skjønner nok kommunepolitikernes frustrasjon. Men det syns jeg Grønfjelldal skal gi blaffen i

Artikkelen er over 4 år gammel

Rana Blad-leser skryter av Grønfjelldalen og Montessoriskolen.

DEL

LeserbrevTakk for at det finnes entusiaster som greier å redde bygda si.

Første bud er å beholde skolen. Uten den flytter noen fra, og ingen unge flytter til. Skolen var av kommunen bestemt flyttet til Storforshei, enda det fantes et nytt skolebygg i Grønfjelldal.

Nå har dalafolket, med Eldbjørg i spissen, klart å etablere en Montessoriskole skole der. Rana Kommune sier at de taper så og så mye penger på hver elev som går på denne skolen. Det er jo på grunn av en lov. ang tilskudd pr. elev på alle skoler. Jeg skjønner nok kommunepolitikernes frustrasjon.

Men det syns jeg Grønfjelldal skal gi blaffen i. Det er ikke de som har laget den loven. Men etter hva jeg har lest, så finnes der noen som har regnet ut, summa sumarum, at med overføringer fra stat til kommune, samt andre tilskudd ang skole, utgifter til: skoleskyss, bygging, husleie, vedlikehold, flere lærere osv.gjør at kommunen ikke taper penger. Spesielt hvis man ser sammenhengen med at en bygd lever, og at folk kan bo der de trives. Der er barnehage, frisør, bakeri, etc.

Eldbjørg har startet opp i Kroglia gård og driver litt av hvert. Hun tar i mot gjester til forskjellige slags arrangement, og på menyen er det hjemmelaget mat.

Aktiviteter er visst også på tapetet, og muligheter for overnatting er tilstede.

Nå har Heidi begynt med overnatting i hyggelige omgivelser på sin nyrenoverte gård, meget prisverdig. Hun serverer frokost hvis ønskelig. Ellers kan man lage mat selv i et nytt kjøkken.

Hver sommer arrangeres det bygdadag med etterfølgende dans. Om vinteren er det turskirenn.

Nederst i dalen er der en flott skytebane, tilh. Dunderlandsdalen skytterlag. Og ikke glem: Tur til Frans.

I Grønfjelldalen finnes trauste bønder og andre arbeidfolk av mange slag.  De unge bygger hus og flytter dit. En bygd i framgang, (som er sjelden i dag)

I Grønfjelldalen finnes trauste bønder og andre arbeidfolk av mange slag.  De unge bygger hus og flytter dit. En bygd i framgang, (som er sjelden i dag.) Ja, sånne folk vet vi at det finnes over alt, så bare kom ut av skapet.

Når ting er på gang, så trekker kanskje alle i dalen i samme tau, og da blir det liv laga. Ikke arbeide mot hverandre, men jobbe sammen, det er tingen.

Vi får nok snart høre flere gladnyheter fra denne flotte bygda.

P.S. Nå skryter jeg av Grønfjelldalen, og det etter min mening med rette. Men jeg må også gi honnør til en god del entusiaster i min egen dal,Øvre Dunderlandsdal.

De står på, både Bjøllånes Skytterlag, Ungdomslaget Dølaklunken, Bjøllånes Sanitetsforrening og Øvre Dunderlandsdal Historielag, og ikke minst med mange medlemmer i sangkoret Dalamix.

Bare så synd at det flotte skolebygget på Storvoll ikke er i bruk som skole.

Gunnar Krokstrand

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags