Ørjan Valla: Jeg drister meg til et nyttårsønske, midt oppi alt det triste

Stålhallen Arena Bygg. I L Stålkameratene. Stålhallen revnet. Ordfører Geir Waage. Styreleder Per-Harry Steiro. Bjørn Selfors. Kent-Inge Hanssen.

Stålhallen Arena Bygg. I L Stålkameratene. Stålhallen revnet. Ordfører Geir Waage. Styreleder Per-Harry Steiro. Bjørn Selfors. Kent-Inge Hanssen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Ørjan Valla skriver: Kan Stålhallens fremtid være prosjektet som også samler fotball-Rana?

DEL

LeserbrevHele fotball-Rana er i sorg og føler med IL Stålkameratene i disse dager. 2000-3000 brukere har mistet sin treningsarena og medlemmer av IL Stålkameratene har mistet sitt daglige møtepunkt.

Alle er enige i at hallen skal opp igjen. IL Stålkameratene skal gjennom mye arbeid med bl.a forsikringsselskap og dette selvsagt vil ta tid. Likevel drister jeg meg til et nyttårsønske, midt oppi alt det triste. Alle er enige i at man må få på plass en sikrere og tryggere konstruksjon i en eventuelt ny hall. Dette vil sannsynligvis koste penger, mye penger.

Jeg er overbevist om at gjenreisning av hallen kan være en kick-start for et langvarig samarbeid på tvers av idrettslagene i Rana. Hva om idrettslagene fikk tilbud om å kjøpe seg inn, bli medeiere i hallen? Jeg tror at dette hadde vært meget gunstig tidspunkt for å få til et godt klima idrettslagene mellom ved at man kunne drifte hallen sammen.

Personlig tror jeg også at næringslivet og kommunen hadde sett på dette som et flott samarbeidsprosjekt på tvers av idrettslagene.

Jeg tror at dette hadde vært meget gunstig tidspunkt for å få til et godt klima idrettslagene mellom ved at man kunne drifte hallen sammen

Hadde man i tillegg fått ferdigstilt undervarmen på nye Sagbakken stadion, ville man kunne tilby barn og unge et aktivitetstilbud som var tilpasset deres egne ønsker. Med så mange aktive fotballspillere i byen - kreves det plass slik at de kan få trent så ofte som de ønsker.

Samfunnsutviklingen viser til økt inaktivitet hos barn og ungdom og da er det trist at de som vil trene mye blir hindret fra å gjøre det pga sprengt banekapasitet på vinteren. Jeg tror også dette ville skapt et bedre klima mellom idrettslagene fordi man da vil kunne tilby mer treningstid til sine medlemmer uten at det ville gått på bekostning av noen andre. 

Med dette nyttårsønske håper jeg at hallens framtid er lys og at det er yrende aktivitet fra neste vintersesong, både i en ny hall og ute på nye Sagbakken stadion.

Ørjan VallaSkriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags