Selvsagt er det ekstremt uheldig for Rødt at fylkeslistetoppen går mot det som er fylkespartiets -og Rana Rødts - vedtatte politikk

Av
DEL

LeserbrevI kjølvannet av et folkemøte i Sandnessjøen lurer tidligere ordfører i Rana på følgende: Har Rødt i Rana tenkt å legge ned sykehuset i Rana og stanse flyplass på Hauan. Svaret er et klart NEI på begge. Men jeg skjønner godt at Inge spør - på bakgrunn av svarene Rødts førstekandidat i Nordland, Per Gunnar Skåtom, kom med på det nevnte folkemøtet. Det følgende er en klargjøring av Rødt Ranas standpunkter i saken(e):
Aller først:
Per Gunnar Skåtoms uttalelser i Sandnessjøen lørdag får stå for hans egen regning. Synspunktene gir ikke uttrykk for det som er Rødt Nordlands synspunkt i saken, og slett ikke det som er Rødt Ranas syn.

Når det gjelder Rødt Nordland formoder jeg at det kommer en uttalelse i løpet av dagen. Når det gjelder Rødt Rana er saken grei, og her er det bare å sjekke programmet vårt. For å ta det veldig summarisk:
Flyplass: Vi er for storflyplass på Hauan. Men vi mener prinsipielt at sånne store infrastrukturprosjekter skal være statlige anliggender, og er derfor mot at Rana Kommune bruker ytterlige 200 millioner på prosjektet.

Sykehus: Primærstandpunktet vårt er det samme som Rana Kommunes har vært, og vel fortsett er: Vi mener at to noenlunde likeverdige sykehus med akuttfunksjoner er det beste, pga av geografiske avstander og logistikkutfordringer generelt. Dersom den endelige konklusjonen skulle bli ett stort sykehus for hele regionen, må dette sykehuset ligge i Mo. Det er helt uakseptabelt at Nordnorges tredje største by skal være uten sykehus med akuttfunksjon.

Det er forståelig at Inge Myrvoll prøver å slå politisk mynt på PGs uttalelser. Selvsagt er det ekstremt uheldig for Rødt at fylkeslistetoppen går mot det som er fylkespartiets -og Rana Rødts - vedtatte politikk. Men nå har det skjedd, og det ovenstående er altså våre standpunkter. Innbyggerne i Rana trenger ikke å frykte at Rødt i kommunen skal vike fra disse.

Alf Helge Straumfors
Rødts førstekandidat i Rana.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags