Skolestruktursaken har blitt møtt med massiv motstand, og forståelsen av dette famøse vedtaket blir ikke større om skoleetaten benytter seg av hjelp utenfra

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevMo ungdomsskole: Skolekontoret med ny strategi mot hjelpesløshet!

Gjennomføringen av ny skolestruktur viser seg å være så vanskelig, at man må hente inn hjelp utenfra, betalt konsulentbistand.

Med det viser kommunaldirektør Lillian Nærem, at hun selv og etaten hun leder lider av kompetansemangel.

Det er Rådmannen som har det fulle og hele ansvar for å ansette personell i de ulike etatene med kompetanse og evne til å gjennomføre politisk fattede vedtak.

Å benytte seg av konsulentbistand er ikke noe nytt i kommunal sammenheng etter at et politisk vedtak er fattet, det skjer som regel på bakgrunn av at vedtaket fordrer konsekvensutredning, da er det ikke alltid at en kommune sitter inne med all kunnskap som må til.

Å bruke betalt konsulentbistand i forbindelse med skolesammenslåing (ungdomsskolene i Rana) måtte vel være en fjern tanke for flertallet (Ap, H, Sv og Frp) da de i mars 2017 vedtok ny skolestruktur. Det skulle tatt seg ut at man på det tidspunktet sa at dette blir så vanskelig at vi må regne med hjelp utenifra.

Skolestruktursaken har blitt møtt med massiv motstand av befolkningen Rana, og forståelsen av dette famøse vedtaket blir ikke større om skoleetaten i sin hjelpesløshet benytter seg av hjelp utenfra.

Stig Framarsvik er den skal bistå skoleetaten, og la det være sagt fra en som kjenner Stig Framarsvik bedre enn mange andre,- han kan sitt fag.

Men etter min mening er det moralsk habilitetshake i dette som Stig burde gå en runde med seg selv på. Stig Framarsvik er høyrepolitiker og varamedlem i kommunestyret, som var et av partiene som utgjorde flertallet i skolestruktursaken, og da bør man ikke engasjere seg på betalt basis for å bistå i gjennomføringen av vedtaket.

Mens undertegnede drev med politikk på heltid fikk jeg mange gode råd fra Stig Framarsvik, mens han var direktør i Ru, men nå vil jeg gi han et forhåpentligvis godt råd.

Han bør avslutte dette engasjementet.

Svein Bogen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags