Tillitsvalgte i Rana-industrien slår ring om EØS avtalen

Av
DEL

LeserbrevFor eksportindustrien i Rana, lokomotivene i Mo industripark (MIP), er EØS avtalen avgjørende for videre drift og utvikling.

Det handler om å ha tilgang til markedet og kapital.

At markedsadgangen fort kan bli truet, ser vi tydelig nå, i ei tid med handelskrig, BREXSIT og nasjonalisme på fremgang.

3 av de 4 store bedriftene i Mo industripark har utenlandske eiere. Uten EØS avtalen er det tvilsomt at de har tatt sjansen på å bruke så mye penger på bedrifter i Norge. Uten disse nye eierne er det rimelig sikkert at flere av oss ikke har eksistert i dag.

Det at Freyer med Torstein Dale Sjøtveit sier at en batterifabrikk i Rana er avhengig av EØS avtalen, illustrerer dette.

Vi erkjenner at EØS avtalen ikke er uten utfordringer. Men alle 4 bedriftene, Celsa, Elkem, Ferro Globe og Rana Gruber. Kan konkurrere i et internasjonalt marked med ordentlige lønns og arbeidsvilkår, og uten å ty til sosial dumping.

Vi ser med bekymring at partier som vil ut av EØS avtalen vinner fram. Både lokalt i Rana, på fylket og nasjonalt.

For industrien er forutsigbarhet og langsiktighet avgjørende, dette har vært levert av Rana kommune og Nordland fylkeskommune de 4 siste årene.

Lars Y Frøysa                     Klubbleder Jernverksklubben Celsa Armeringsstål AS

Per Roar Aas                     Klubbleder IE Elkem

Kai Arne Brumoen            Klubbleder Fellesforbundet Rana Gruber

Tommy Nystad                 Leder Fellesforbundet Helgeland

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags