Tilsvar fra Rødt Rana: Vet virkelig ikke sjefredaktør Ulriksen hva korrupsjon er?

Vararepresentant for Rødt, Atle Hiller, på talerstolen under dagens kommunestyremøte i Rana.

Vararepresentant for Rødt, Atle Hiller, på talerstolen under dagens kommunestyremøte i Rana. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

I et tilsvar til tirsdagens leder skriver Alf-Helge Straumfors at det Rødt har gjort er å problematisere og stille spørsmål ved om hvorvidt næringsinteresser har hatt betydning for hvordan enkelte har vurdert en eventuell bruk av Moheia som kommunale kontorer.

DEL

LeserbrevAv en eller grunn er verbet "å rase" blitt et av favorittordene til dagspressen. Den og den, gjerne kjendiser, "raser" mot noe eller noen. Det er gjerne sånn at de mer tabloide utgavene av dagspressen har en større kjærlighet for ordet enn aviser som mener seg mer seriøse. Bruken av ordet har fascinert meg litt, og jeg har ofte fått litt komiske bilder i hodet om hvordan dette raseriet arter seg i ulike tilfeller.

Nå "raser" visst sjefredaktør Marit Ulriksen i Rana Blad - jeg kan ikke tolke det på noen annen måte. Tabloid eller ei -her har vi altså en høyst lokal variant av raseriet. Hun raser mot Rødt, som i følge henne, har "direkte beskyldt (noen) for korrupsjon".

Det har selvfølgelig Rødt ikke gjort.

Vet virkelig ikke sjefredaktør Ulriksen hva korrupsjon er?

Det Rødt har gjort er å problematisere og stille spørsmål ved om hvorvidt næringsinteresser har hatt betydning for hvordan enkelte har vurdert en eventuell bruk av Moheia som kommunale kontorer.

Det er sånne spørsmål en våken, undersøkende og såkalt gravende presse burde stilt. I stedet raser man, og later som om vi har påstått at folk har mottar penger eller gaver for stemmegiving. Dét er nemlig hva korrupsjon er! -og det har Rødt aldri påstått at noen har gjort seg skyldig i.

Alf Helge Straumfors

Styremedlem, Rødt Rana

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags