Vindturbiner på Sjonfjellet - ønsker vi virkelig det?

Vindmøller eller ikke? Brevskriveren er i hvert fall klar i sin konklusjon - dette trenger vi ikke.

Vindmøller eller ikke? Brevskriveren er i hvert fall klar i sin konklusjon - dette trenger vi ikke. Foto:

Av
DEL

LeserbrevHyttebyen Mo i Rana! Rana er den tredje største hyttekommunen i Norge nord for Trøndelag. Tar en med alle som har hytte i nabokommunene og Sverige, er vi sannsynligvis den største. Hvorfor er vi det?
Jo, fordi vi har en fantastisk natur i og rundt Rana. Den er vår stolthet og største aktivum. En fantastisk kombinasjon av fjord, fjell, uberørt natur og ikke minst tilgang til noe av det vakreste vi har i Norge – Helgelandskysten.

Vi kan da ikke ødelegge dette med 200 meter høye vindturbiner med blinkende lys, der ytterste del av turbinvingen kan komme opp i 300 km/t og det hele er plassert på Sjonfjellet!
De vil både synes og høres. I tillegg må det bygges brede veier og plattformer i forbindelse med hver enkelt turbin.

Hva om vindturbinene settes opp de største hytteområdene vi har i Rana, ville det vært like greit da? Prinsippet er det samme, rasering av uberørt natur og blant annet visuell forsøpling.

Problemstillingen om bygging av vindturbiner på Sjonfjellet henger sammen med den eventuelle batterifabrikken.
I den forbindelse lurer jeg på har vi i Rana helt mistet selvtilliten og troen på vår egen evne til å få byen til å vokse.
Nyheten om batterifabrikken kom nært opp til valget, flere av de politiske partiene hadde ikke en gang tatt standpunkt i denne viktige saken for få dager siden. Som noen hodeløse høns løper vi nå, etter noe som vi ikke visste om for kort tid tilbake.

Mo i Rana er en flott by og bo i og en by i vekst, også uten en eventuell batterifabrikk. Derfor har jeg klokketro på at vi klarer å fortsette med å utvikle næringsliv og få flere arbeidsplasser uten å ta snarveien om en løsning som vi ødelegge det viktigste vi har i Rana – vår unike natur.

Skjebnen til Sjonfjellet vil sannsynligvis avgjøres før neste valg, bruk stemmeretten din nå.
Mot utbygging: KrF, MDG, Rødt, V, SP

Merete Liberg

Ei helt vanlig dame, MO I RANA

Kilder: SSB, Norges Naturvernforbund.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags