Tidligere Ap-ordfører i Rana: Arbeiderpartiet må snu i ungdomsskolesaken

Ny skolestruktur ble vedtatt i kommunestyret.

Ny skolestruktur ble vedtatt i kommunestyret. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Man skal være varsom med drive gjennom vedtak, som ikke er i nærheten av å være forankret hos innbyggerne som blir berørt, skriver tidligere Rana-ordfører Svein Bogen.

DEL

LeserbrevArbeiderpartiet må snu i ungdomsskolesaken.

Vedtaket om å kvitte seg med ungdomsskolevirksomhet i en så stor skole og valgkrets som Mo er fullstendig feil.

Man skal være varsom med drive gjennom vedtak, som ikke er i nærheten av å være forankret hos innbyggerne som blir berørt

Flertallsvedtaket er begrunnet i en vanskelig økonomisk situasjon, og det er selvfølgelig slik at lokalpolitikerne skal ha ansvaret for en god og forutsigbar økonomi, men man skal vokte seg vel for ikke å gå over til ren revisorvirksomhet.

Så vidt huskes var konsulentrapporten om framtidig skolestruktur i Rana krystallklar på at vedtak om store forandringer i skolestrukturen, burde ha bred politisk tilslutning. Da blir det mildt sagt provoserende å fatte et vedtak som berører så mange, med et knapt flertall. Dårlig politisk handtverk kalles det.

Nylig avholdt gallup i Rana viste med all tydelighet hva innbyggerne mente om dette med 30% ned for  arbeiderpartiet i forhold til siste kommunevalg er mildt sagt dramatisk.  Men dette kan Arbeiderpartiet rette opp.  De bør raskt ta en diskusjon på kammerset, og komme tilbake med ett annet standpunkt.  Det vil Arbeiderpartiet helt sikkert høste både heder og ære for, det er ingen skam og snu.

Da blir det mildt sagt provoserende å fatte et vedtak som berører så mange, med et knapt flertall. Dårlig politisk handtverk kalles det

Man begynner snart på politisk behandling av budsjettet for 2017, det vil være en passende anledning til å ”justere” det famøse flertallsvedtaket om nedleggelse av Mo ungdomsskole.  I denne sammenheng bør ordføreren etter min mening ta en diskusjon med samtlige gruppeledere, og da finner de helt sikkert fram til en omforent løsning.

Med litt pågående lederskap ordner ordføreren opp i denne saken.

Svein Bogen

Tidligere ordfører i Rana (for Arbeiderpartiet i perioden 1987 - 2003)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags