Tidligere varaordfører om skolesaken: Politikerne kan ikke holde folk for narr ved å ombestemme seg når saker allerede er vedtatt

Moheia. Arkivfoto: Øyvind Bratt

Moheia. Arkivfoto: Øyvind Bratt

Artikkelen er over 3 år gammel

Tidligere varaordfører i Rana, Allan Johansen, skriver om skolestruktursaken.

DEL

Leserbrev Skolesaken skal nå på nytt opp i kommunestyret. Jeg håper at politikerne kan komme fram til en løsning som flest mulig av befolkningen kan akseptere. 

Kommunestyret har tidligere vedtatt å bygge ny ungdomsskole på Ytteren for elevene fra Selfors, Ytteren, Båsmoen og Alteren.  Denne er vel snart klar til å tas i bruk.  Å snakke om å endre bruken av denne skolen til barneskole, mener jeg er en særdeles dårlig ide.

Elevene fra Selfors ungdomsskole har allerede ventet altfor lenge på ny skole. 

Politikerne kan ikke holde folk for narr ved å ombestemme seg når saker allerede er vedtatt.  Det samme gjelder Gruben. 

LES MER (+): Disse skolene vil rådmannen i Rana legge ned. Aksjonsgruppe reagerer sterkt: – Katastrofalt

De som bor der har i folkemøter blitt lovet ny ungdomsskole, fordi det er høyst nødvendig. Denne bør bygges så snart som mulig. Mo Ungdomsskole kan drives som i dag.

Rådmannens forslag til skolestruktur synes å være basert bare på økonomiske forhold. Å basere en løsning av skolestruktursaken på et billig kjøp av Moheia videregående skole, er etter mitt syn en kortsiktig tanke.

LES MER (+): De inviterer til fakkeltog i gågata for å vise at engasjementet for framtidas skole er stort og flammende

Et kjøp av Moheia må komme som en egen sak der pris og bruk blir vurdert. Det kan godt være fornuftig av Rana Kommune å kjøpe denne skolen, men ikke for å bruke den til ungdomsskole.

Å basere en løsning av skolestruktursaken på et billig kjøp av Moheia videregående skole, er etter mitt syn en kortsiktig tanke

Vi har alle som mål at befolkningen skal bli mer aktiv. Å samle alle ungdomsskoleelevene i sentrum av Mo vil være stikk i strid med dette. Med skoler på Ytteren, Gruben og Mo kan det store flertall av elever komme seg på skolen uten å bli kjørt.  Skoleskyssen er en utgift som ikke tas med i regnestykkene fordi den idag betales av fylket.

LES MER (+): Slik mener FAU-lederen at skolekabalen bør legges

Til syvende og sist er det skattebetalerne som får regningen.  Hvor lenge fylkeskommunen dekker denne, er høyst usikkert.

Allan Johansen

Tidligere varaordfører i Rana (Frp)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken