Vi i «skoleopposisjonen» har helt siden før det famøse vedtaket 28/3-2017 prøvd å få Ap, Høyre og SV i tale, men blitt møtt av en vegg av arroganse

Kommunestyret i Rana kommune.

Kommunestyret i Rana kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvis «skoleopposisjonen» får flertall til høsten vil strukturen vi legger opp til bli gjeldende og selvsagt vil rådmannen forholde seg til det på en positiv og konstruktiv måte, skriver Johnny Ronesen i Rana FrP.

DEL

LeserbrevPå vegne av Rana FrP vil jeg gjerne kommentere gårdagens "seanse" under behandlingen av kommunens budsjett og økonomiplan. Jeg stiller meg undrende til at Ap,H og Sv plutselig kommer på banen og ønsker å diskutere skolesaken nå?

Vi i "skoleopposisjonen" har helt siden før det famøse vedtaket 28/3-2017 prøvd å få AP,Høyre og Sv i tale, men blitt møtt av en vegg av arroganse. De har overhodet ikke villet snakke med oss, de satset tydeligvis på at hvis man bare var raske nok til å få ferdigstilt strukturen så ville protestene avta.

Nå viser det seg at det har ikke stilnet, håpet om at "bare folk får se hvor bra dette blir så blir de fornøyde" uteblir og det gjør at de plutselig ønsker debatt om skolesaken.?

Nå krever de at vi kommer med forklaring på hvordan vi skal finansiere "vår" skolestruktur, hvor vi skal hente pengene og hvor skal vi kutte?

Selv trenger de ikke gjøre annet enn å kritisere oss for de lener seg utelukkende på rådmannen og hans tall. Vi andre har ikke "direktelinje" til rådmannen og hans stab på samme måte som posisjonen har. 

Det er ikke vanskelig å skjønne at rådmannen i all hovedsak forholder seg til vedtatt struktur og dermed ikke legger samme innsats i å "regne hjem" opposisjonens skolestruktur.

Høyres gruppeleder påstår at en reversering av skolevedtaket vil gi en økning i driftskostnader på 33,4 millioner årlig. Disse tallene har han selvfølgelig fått fra rådmannen og ser ingen grunn til å betvile at det er riktig. Har han da regnet inn alternativ bruk av Moheia?

Kommunen leier i dag lokaler for nærmere 25 millioner årlig , kan noe av dette spares inn ved å avslutte noen av disse leieforholdene og flytte aktiviteten dit? Hvorfor kostet det 40 millioner i 2017 å pusse opp Ytteren mens det nå koster over 100?

Hvis "skoleopposisjonen" får flertall til høsten vil strukturen vi legger opp til bli gjeldende og selvsagt vil rådmannen forholde seg til det på en positiv og konstruktiv måte. Som sagt så er det utfordrende å stå "utenfor" og lage et komplett alternativt budsjett men dette er hovedlinjene fra Rana FrP .

Vi kommer til å redusere overskuddet eller midreforbruk om du vil (i år er det brukt 20 millioner mindre enn budsjettert).

Vi går inn for alternativ bruk av Moheia for å redusere så mye som mulig av leieutgifter.

Vi ønsker å etablere KF-bygg samt Outsourse en del av tjenestene kommunen i dag utfører selv (samme som Høyres modell)

Vi vil skrinlegge planer om kulturhus for å prioritere skole, helse og omsorg. Kulturarrangement kan vi ha i skolene rundt om i Rana, i kinoteatret,Ranahallen, Stålhallen(når den kommer),Ytteren flerbrukshall og ikke minst i Meyergården Spektrum.

Utover dette må selvsagt vi som alle andre parti prioritere innenfor de rammene vi har .   

Johnny Ronesen, Nestleder og 3-kandidat Rana FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags