Inge Myrvoll: Det undrer meg at et lag fra Stålkameratene i 6 divisjon skulle innebære å undergrave satsinga i Rana FK, mens et lag fra Åga i 4 divisjon ikke gjør det

Inge Myrvoll (70), Mo

Inge Myrvoll (70), Mo Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det er ikke daglig kost at jeg stemmer mot et forslag, og oppfordrer andre til å stemme mot et forslag, som jeg har ført i penna. Det skjedde på årsmøtet til IL Stålkameratene. Ikke fordi jeg mener forslaget er feil, men fordi det kunne få utilsikta konsekvenser ved at fotballhallen stod i fare, skriver Inge Myrvoll.

DEL

Leserbrev Det er ikke daglig kost at jeg stemmer mot et forslag, og oppfordrer andre til å stemme mot et forslag, som jeg har ført i penna. Det skjedde på årsmøtet til IL Stålkameratene. Ikke fordi jeg mener forslaget er feil, men fordi det kunne få utilsikta konsekvenser ved at fotballhallen stod i fare.

Forslaget om at Stål ønsket vurdere å stille lag i 6 divisjon og på juniornivå har fått gjennomgå i medier og på sosiale medier. Reaksjonene har ikke forholdt seg til vår begrunnelse for forslaget.

Da vi var i prosess med felles satsingslag var vi i Stål kritisk til modellen. Vi var enig i felles satsingslag for å høyne nivået. Men vi frykta at når Mo og Stål la ned all fotball ville det gå ut over breddefotballen i byen. I 2018 var det fire voksenlag og ett juniorlag i byen (pluss Silkefot). Nå er det to voksenlag (det ene et rekrutteringslag som skal ta opp juniorer). Rett nok har mange av de som ikke har funnet sin plass i Rana FK gått til bydelslagene, spesielt Åga og Bossmo og Ytteren.

Det undrer meg at et lag fra Stålkameratene i 6 divisjon skulle innebære å undergrave satsinga i Rana FK, mens et lag fra Åga i 4 divisjon ikke gjør det. For oss er breddefotball et styrket rekrutteringsgrunnlag for Rana FK. Det var to motiver bak forslaget fra fotballgruppa:

  • Oppretteholde breddefotball i byen. Vi skjønner ikke at breddefotball i byen er en større trussel mot Rana FK enn breddefotball i bydelene.
  • Opprettholde miljøet og aktiviteten i Stål som vi kommer til å trenge når vi skal drifte en fotballhall som «er særdeles viktig, ikke bare med tanke på toppfotball, men i høyeste grad også for satsinga på aldersbestemt fotball og flere andre idretter» for å sitere RBs redaktør i hennes ukeslutt.

Det er ingen andre enn IL Stålkameratene som har meldt seg som mulige drivere av fotballhallen. Vi vet at det krever enorm innsats av frivillige, både å få hallen på plass og drifte den. Det betyr at den jobben Stål skal gjøre kommer til å tjene fotballen ikke bare i Rana, men i regionen. Men skal vi makte det må vi opprettholde og utvikle dugnadsånden i klubben. Det å ha fotball i klubben, på et nivå som 6/5 divisjon ville kunne bidra til å opprettholde styrken i klubben. Alle, inkludert Rana FK, er tjent med at Stål skal kunne drifte hallen på en god måte.

Ingen har argumentert mot vår begrunnelse for forslaget. Det har vært moralistisk indignasjon og trusler. Sponsorer truet med å trekke støtte til hallen. Vi vet ikke hvor mange og hvem. Noen politikere signaliserte at partnerskapsavtalen stod i fare. Det medførte at det store flertallet ikke bare i hovedlaget, men de som var til stede fra fotballgruppa deriblant meg, stemte ned det forslaget vi hadde utforma og vedtatt på årsmøtet i fotballgruppa. Vi ønsker ikke å sette hallen i spill.

Jeg synes det er trist at ikke sponsorer, en del politikere og RBs redaktør, reflekterer over hvordan de skal styrke den klubben som skal legge ned utallige timer for at fotballen i regionen skal få bedre vilkår.

Dette er mine personlige betraktninger, og ikke på vegne av klubben eller fotballgruppa.

Inge Myrvoll

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken