Støtteforeningen for Mosjøen Lufthavn: Takk til fylkestinget

FLERTALL: 35 av representantene i fylkestinget stemte for fylkesrådets innstilling i flyplassaken. Ni stemte ikke for forslaget.

FLERTALL: 35 av representantene i fylkestinget stemte for fylkesrådets innstilling i flyplassaken. Ni stemte ikke for forslaget. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Støtteforeningen takker for vedtaket i dette leserbrevet.

DEL

LeserbrevTirsdag, 8.mars 2016 ble en historisk dag. Da vedtok et enstemmig fylkesting å opprettholde flyplass-strukturen på Helgeland! Vi vet at dette har vært en vanskelig sak, men medlemmer i alle partier hadde satt seg godt inn i saken og foretatt en seriøs vurdering av de forskjellige argumenter. Representanter for støtteforeningen har fått møte sentrale fylkespolitikere, deriblant fylkesordfører Sonja Alice Steen, fylkesvaraordfører Arve Knutsen,

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll og fylkesråd for samferdsel Willfred Nordlund. Vi takker for at de har vist interesse for saken og tatt seg tid til å møte oss! En spesiell takk til representantene Richard Dagsvik, Allan Ellingsen og Dagfinn Olsen fra Fremskrittspartiet, som både i eget forslag og fra fylkestingets talerstol presiserte at Mosjøen Lufthavn skal bestå. Ved avstemmingen fikk de støtte fra Rødt og Miljøpartiet de grønne, som begge begrunnet sitt standpunkt godt.

Også tidligere Høyre-ordfører i Rana, Kai Henriksen, stemte for å opprettholde dagens flyplass-struktur på Helgeland, sammen med resten av Høyres gruppe i fylkestinget. Det betyr at regjeringspartienes representanter i Nordland fylkesting har gitt sin enstemmige tilslutning til å beholde Mosjøen Lufthavn. Det er av stor betydning for den videre politiske prosess!

Roy Otto Solvang, Kåre Bergsnev og Jørn Tore Aavik

Støtteforeningen for Mosjøen Lufthavn

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags