De helsefaglige ekspertene (samtlige uten adresse i Vefsn) har knapt nevnt denne støvete landeveien med et ord

Knut Petter Torgersen, fylkesråd for økonomi.

Knut Petter Torgersen, fylkesråd for økonomi. Foto:

Av

Innlysende nok finnes det bare to adresser for de som i framtiden skal ta drosje til Helgelandssykehuset: Prestmarkveien 1 i Sandnessjøen, og Sjøforsgata 36 i Mo i Rana, skriver Øystein Bentzen.

DEL

LeserbrevKnut Petter Torgersen skal ha stor takk. Mer enn noen annen politiker de siste tyve årene, bekreftet han i går hvor kolossalt viktig helseforetakene er.

For tenk om denne fylkesråden med ansvar for fylkets økonomi hadde hatt noen lokalsykehus han kunne drevet hestehandel med på bakrommet! Hva er ikke en fødeavdeling og en MR-maskin verdt når man skal fikse et par hurtigbåtanløp eller ei videregående linje for traktorlakkerere? Jeg tør tippe at psykiatrisk avdeling ved Helgelandssykehuset er verdt minst en tunnel i Vesterålen. Fysioterapien ved Gravdal hadde Torgersen glatt kunne byttet med litt mer gatelys langs fylkesveg 78 i Leirfjord, og for å ikke snakke om verdien av litt bloddryppende akuttkirurgi….

Når Knut Petter Torgersen mener noe om sykehus på Helgeland, så peker fylkesråden på noe han kaller en akse. De fleste andre med kjennskap til norsk samferdsel vil kalle det en vei, - en vei som har vært der i mange tiår, men som nylig er påkostet mer enn milliard. Langs denne veien finnes det lite bortsett fra elg, og tross milliarden til ny tunnel gjennom Toven, så er det stort sett bare vogntog som pendler, og så godt som alle er tomme når de kjører mot vest.

Et sykehus langs denne lite trafikkerte vegen er kreativt, men har lite med et bærekraftig behandlingstilbud for folk på Helgeland. De helsefaglige ekspertene (samtlige uten adresse i Vefsn) har knapt nevnt denne støvete landeveien med et ord. Innlysende nok finnes det bare to adresser for de som i framtiden skal ta drosje til Helgelandssykehuset: Prestmarkveien 1 i Sandnessjøen, og Sjøforsgata 36 i Mo i Rana.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags