Har Alstahaug bundet seg til masten på M/S Løvdahl?

Helgelandssykehuset 2025. Ordfører  Løvdahl

Helgelandssykehuset 2025. Ordfører Løvdahl Foto:

Av

Det ser ut til at Alstahaug-ordfører Langø bandt seg til masten til M/S Løvdahl, da han aksepterte at Alstahaug ikke skal diskutere hvor et fremtidig felles sykehus på strekningen Mosjøen – Sandnessjøen skal ligge, skriver Gustav Arne Nyborg.

DEL

Leserbrev«Det er i dag helt umulig å svare på om sykehuset bør ligge på Radåsen eller i Tovåsen. Det vi derimot kan si, er at et stort sykehus på Helgeland ikke kan ligge på Mo.» Det sa Kirsten Toft, kommuneoverlege og prosjektleder i følge avisene i formannskapsmøtet i Alstahaug den 19.2.

«Det er mulig ordføreren har innsett at han er på tynn is. Han må gjerne hoppe og trampe på isen, men husk at vi også står på den isen. Sprekker isen, så tar du oss alle med deg.» Det sa formannskapsmedlem Stig-Tore Skogsholm i følge avisene i formannskapet i Alstahaug den 19.2. Han tenker her på at det ser ut til at Alstahaug-ordfører Langø bandt seg til masten til M/S Løvdahl, da han aksepterte at Alstahaug ikke skal diskutere hvor et fremtidig felles sykehus på strekningen Mosjøen – Sandnessjøen skal ligge. Og også aksepterte at man i Alstahaug ikke skal snakke om, og langt mindre støtte, en løsning med to sykehus på Helgeland i framtida. Når det gjelder dette har etter det jeg erfarer ikke Skogsholm selv holdt sin sti ren.

Av alle synes kommuneoverlege Toft å stå på tynnest is. Når høringsprosessen nå går mot slutten om noen dager, har hun et forklaringsproblem dersom hun ikke kan redegjøre nærmere for overfor innbyggerne i Alstahaug hvorfor «det er helt umulig å svare på» om det ene felles sykehuset hun går inn for skal ligge i Mosjøen eller i Sandnessjøen. Forklaringsproblem har både hun og Langø først og fremst overfor de 13.000 personene som har skrevet under på en underskriftskampanje for bevaring av sykehus i Sandnessjøen. Og overfor de 4.000 personene som 15. desember gikk i fakkeltog i Sandnesjøen til støtte for sykehuset der.

Håper for kommuneoverlege Toft og ordfører Langø sin del at de er svømmedyktig når isen sprekker. For det gjør den før eller siden – om ikke før så når det velregisserte propagandaapparatet i Vefsn om en tid setter inn kampanjen for at det ene framtidige sykehuset på Helgeland må ligge i Mosjøen. Det har stadig flere i Alstahaug etter hvert innsett, blant andre formannskapsmedlem Trond Johansen. Og det har sentrale aktører i Vefsn vært klar over lenge, det er jo de som har hatt regien på prosessen som nå har ført fram til at formannskapet i Alstahaug «er på tynn is».

Nevner til slutt for ordens skyld at jeg er ikke folkevalgt, har ingen politiske verv, og deltar ikke i noe partipolitisk arbeid. Det jeg skriver om sykehussaken står helt for egen regning, og kan ikke brukes mot eller tas til inntekt for andre.

Gustav Arne Nyborg

Samfunnsinteressert

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags