Når det fungerer i Finnmark, så fungerer det også på Helgeland

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet synes tungt for kommunene sør for Korgfjellet og søndre Helgeland for øvrig å godta en konklusjon og anbefaling fra ressursgruppa, som har slått fast to ganger at Mo i Rana er det beste stedet for Helgeland å etablere et sykehus. 

Deolitte har foretatt en økonomisk analyse av Helgelandssykehuset i Sandnessjøen og Mo i Rana. I den rapporten kom de fram til blant annet lønnsomhet av utbygging og senere utvidelse. Her kom Rana best ut.

Det ble fronter om et sykehus på Helgeland, der det er lansert beliggenhet i Sandnessjøen eller aksen Sandnessjøen/Mosjøen. Dette advarte den eksterne ekspertgruppa imot. I deres konklusjon var ikke dette aktuelt. Kriteriene for at valget falt på Mo i Rana står i deres rapport. Når det gjelder kravet fra Vefsn og Alstahaug om et sykehus på Helgeland, så fikk dem det, bare ikke i midten.

Sykehuset må lokaliseres til den største byen og region på Helgeland. Noe annet er galskap. DMS'er i Sandnessjøen, Vefsn og Brønnøysund. Når det fungerer i Finnmark, så fungerer det også på Helgeland.

Det er ikke bare helgelandskysten som har utfordringer. Det har hele Norge.

Hva om alle begynte å samarbeide på Helgeland? Da hadde denne opphetede debatten om sykehusstruktur ikke vært nødvendig. Men på grunn av at 12 ordførere går imot forslaget om tosykehusmodellen, så blir denne debatten om framtidig sykehus på Helgeland veldig het.

Og det er til tross for at alle disse små kommunene vet at storebror i nord har de beste forutsetninger til å rekruttere kompetente fagfolk innen sykepleie og legespesialister.

Jeg går snart til avslutning av dette leserbrevet. Et nytt sykehus på Helgeland er best i Rana og med DMS'er i Vefsn, Alstahaug og Brønnøysund. De fleste behandlingene skjer poliklinisk, små skader kan behandles på et DMS. Fødende, som kan føde normalt, får fødetilbud i et DMS.

Vidar Arnstein Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags