Pasientene er avhengige av et godt fagmiljø og kvalitet på tjenestene. Det finnes i Mo i Rana. Det er galskap å rive dette i stykker

Foto:

Av
DEL

LeserbrevSer at mange fra Vefsn vil behandles i Namsos. Kanskje det var en idé å stille samme spørsmål til alle oss som sokner til Mo. Selv ville jeg velge Bodø dersom det ble bygget sykehus i Mosjøen eller andre steder i Sør-Helgeland. Kanskje vi er flere som ville «lekke» nordover. Skal jeg reise, så like gjerne til et større sykehus, med forhåpentligvis god kompetanse.

For kompetanse er nøkkelordet for alle sykehusvalg. Denne sommeren fikk jeg oppleve hva god kompetanse ved et sykehus er verdt. I alle ledd var kompetansen på sykehuset i Mo utrolig bra. Jeg følte meg trygg og profesjonelt ivaretatt av leger og sykepleiere gjennom en av sommerens varmeste uker. Må bare si tusen takk til dere alle.

Jeg må tilføye at jeg ikke vet noe om de andre sykehusene på Helgeland. Som innflytter har jeg heldigvis bare hatt denne ene sykehusopplevelsen. Men det jeg vet er at sykehus må ligge der hvor de som jobber der vil bo. Pasientene er avhengige av et godt fagmiljø og kvalitet på tjenestene. Det finnes i Mo i Rana. Det er galskap å rive dette i stykker. Det er det største sykehuset på Helgeland i dag.

Det er grunn god nok til at det bør det fortsette å være. Jeg bønnfaller alle beslutningstakere om å tenke på pasienters behandling, ikke på min og andres reisevei. Sykehus kan ikke brukes som et ledd i distriktsutbygging. Det er livet mitt for kjært til. 

Leger og annet helsepersonell har ektefeller og barn. Det er liten grunn til å tro at et fagmiljø vil flytte, eller at fagfolk fra hele landet plutselig strømmer til Helgeland. Så dersom det blir en neste gang, og sykehuset legges et annet sted enn på Mo, ja da drar jeg til Bodø.

Enda en gang, takk til alle dere som jeg har opplevd gjør en flott jobb på Mo sykehus. Både dere og pasientene fortjener en bedre bygning med moderne standard.

Anne Marie Halvorsen

Hemnesberget
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags