Sannheten er at dem er redd for at Rana skal vokse mer på bekostning av de mindre kommunene på Helgeland

Av
DEL

Leserbrev Det minste sykehuset spiser opp det største

En ting som er merkelig med uttalelsen til ordføreren i Alstahaug kommune, er at det minste kommer til å spise opp det største. Dette sier Talset pga av Nordland fylkesråd vil ha to sykehus på Helgeland, men da omvendt av det som var foreslått av Helgelandsykehusets direktør.

Det fylkesrådet må gå for er at det blir slik innstillinga var, med et stort sykehus i Rana og det mindre i Sandnessjøen. Rapporten til direktøren ved Helgelands sykehuset var og er ikke vanskelig å forstå. Med Direktørens forslag og innstilling burde det være veldig enkelt for Fylkesrådet å gå for den innstillinga. Uansett blir helsetilbudet på Helgeland bedre, for alle helgelendinger, enten dem bor øverst i Dunderlandsdalen eller på den ytterste øy på helgelandskysten.

Det er ikke snakk om at noe sykehus eller DMS spiser opp det andre, dem utfyller bare hverandre. Det er klart at hvis det skulle bli det omvendte som ble vedtatt i fylkesrådet og helse Nord går også for det, så vil likevel det minste vokse, forbi det største. Det er jo naturlig at folk vil bo der det er jobb til ektefelle og samboer. Noe som ikke eksisterer i noen av kommunene på søndre Helgeland.

Men sannheten er at dem er redd for at Rana skal vokse mer på bekostning av de mindre kommunene på Helgeland. Det er også naturlig da Rana har vokst helt siden anleggstiden til Norsk Jernverk og fram til idag, og kommer forsatt til å vokse pga batterifabrikken.

Jeg vil ikke gå inn på gruvehistorie her men, anbefaler alle som ikke kjenner Ranas gruvehistorie, å gå inn på teksten: Det fjellene skjulte.

Dette ble litt utenom temaet sykehus struktur på Helgeland. min konklusjon er at det må være to to sykehus på Helgeland.

Vidar Arnstein Olsen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken